25n
Orgull
Orgull

Des de 2015, l'Ajuntament de València ha instalat 19 àrees de socialització canina

En total s’ha habilitat una superfície total de 11.392,37 metres quadrats amb un pressupost de 789.363,32 euros

Des de 2015, l'Ajuntament de València ha instalat 19 àrees de socialització canina
12/08/2019 -

 

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat, ha dut a terme durant el passat mandat 19 actuacions amb la finalitat d’implantar diferents Àrees de Socialització Canina a diferents barris de la ciutat. En total, s’han habilitat espais amb una superfície total de 11.392,37 metres quadrats i un pressupost global licitat de 789.363,32 euros.

El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha assegurat que «València té una gran població de gossos, els quals necessiten espais per a poder jugar amb tranquil·litat i llibertat». «Als espais públics està prohibit portar als nostres gossos sense corretja, per la qual cosa durant els últims anys hem creat diferents zones de socialització que permeten que les nostres mascotes puguen córrer, fer exercici i descarregar energia. Per això, este govern ha fet una aposta inequívoca per la creació de múltiples espais en diferents jardins de la ciutat i en zones on no tenien este tipus d’àrees», ha afegit. Cal recordar que els gossos considerats com a perillosos sempre han d’anar nugats dins d’estes zones.

Les Àrees de Socialització Canina (A.S.C.) reunixen un patró similar de característiques constructives com una superfície tipus de 600 metres quadrats, segons possibilitats i mai menor de 200 metres quadrats. A més, també compten amb jardins amb una superfície mínima de 1.500 i 2.000 metres quadrats i un paviment constituït per una capa de 15 centímetres de llast, més dos o tres centímetres de terra morterenca compactada sobre una base inferior de 25 centímetres.

A més, les zones d’accés disposen d’un paviments de formigó imprés per a millorar l’accessibilitat i una font abeuradora d’acord amb la normativa del Cicle Integral de l’Aigua. Així mateix, el perímetre es troba tancat amb una tanca termosoldada de 1,5 metres d’altura, més dos portes d’accés i un vestíbul independent per a evitar l’eixida incontrolada de gossos.

De la mateixa manera, les A.S.C. disposen de bancs amb reposabraços, dos papereres amb dispensador de borses i plantacions d’arbres per a garantir l’ombra a l’interior de la zona d’esplai. L’arbratge interior es protegix mitjançant la formació d’un clos perimetral dels escocells. A més, estan instal·lats pals de fusta encastats en el terreny perquè els gossos orinen, cartells indicatius amb les normes d’ús i una tanca exterior protegida amb una tanca perimetral. Les Àrees de Socialització Canina també compten amb un sistema de reg que es realitza mitjançant dos inundadors per arbre de 60 litres per hora. La superfície de l’àrea es rega mitjançant un sistema d’aspersió, el qual es troba programat per a automatitzar el seu funcionament.

PRÒXIMES ACTUACIONS

De la mateixa manera, l’Ajuntament, a través del Servici de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat, té tres actuacions previstes per a construir diferents Àrees de Socialització Canina als barris de Tres Forques, Malva-rosa i Torrefiel, les obres de les quals començaran durant el proper mes de setembre.

Els barris que ja s’han beneficiat d’estes actuacions són Arrancapins, Sant Pau, Trinitat, Nou Moles, La Llum, Patraix, Vara de Quart, Favara, Cami del Reial, Aiora, Benimaclet, Benicalap, Massarrojos, El Saler, Castellar-eixOliveral i La Torre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =