caixa popular

Descobreix el secret de l'aigua a Torrent

L’exposició H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teua ciutat cerca conscienciar de la importància d’este escàs ben

Descobreix el secret de l'aigua a Torrent

La Plaça de la Libertat de Torrent acollirà fins al 4 d’octubre l’exposició itinerant H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teua ciutat. Amb ella se cerca conscienciar a la societat de la importància d’este escàs bé i que es conega tot el procés que porta l’aigua dolça fins a les llars doncs ja tots coneixen l’aigua potable però hi ha llocs en el món, igual que passava antigament, que l’aigua calia anar a cercar-la. De la mateixa manera es mostra la quantitat d’aigua que hi ha en tots els productes que consumim.

A la presentació de l’exposició van acudir l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, Fernado Corell, director d’institucions CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Jordi Azorín Poveda, director territorial d’Hidraqua i Salvador Santamaría Amorós, director gerent d’Aigües de l´Horta els qui al costat del comissari Sergi Romeu van obrir la mostra.

img_1204H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teua ciutat, que és la primera vegada que es pot contemplar en la província de València, s’estructura en tres grans àmbits: “Aigua, elixir de la vida”, “Aigua en la ciutat” i “Aigua sostenible”. Tot aquell que vulga gaudir d’esta mostra pot fer-ho de dilluns a divendres de 12.30 a 14 i de 17 a 21 hores, les visites guiades seran entre setmana a les 19.00 hores i el cap de setmana i festius a les 12 i a les 19 hores.

Després de la presentació en la qual tots els actors presents van agrair la implicació en la cura de l’aigua i la conscienciació d’este bé. “No és la primera ocasió en la qual una exposició d’esta magnitud ve a Torrent. El més important és treballar amb la gent que encara es deixa ensenyar, amb els xiquets que volen aprendre. Ells són els que han d’aprendre la importància de l’aigua perquè sempre l’han vist eixir de l’aixeta. Cal valorar la importància d’açò i que és un bé escàs que cal cuidar”, assenyalava Jesús Ros. Per la seua banda, Jordi Azorín Poveda, director territorial d’Hidraqua agraïa a La Caixa la possibilitat de dur a terme este tipus d’exposicions doncs “la labor pedagògica és important per a cuidar este bé”, en els mateix terme s’expressava el director gerent d’Aigües de l´Horta, Salvador Santamaría Amorós, “és important conscienciar a la gent doncs l’aigua dolça suposa l’1% del total i la població mundial no deixa de créixer pel que el consum i abús d’este ben escàs també augmenta”. Després dels parlaments, el comissari de l’exposició, Sergi Romeu, va explicar cadascuna de les fases que componen H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teua ciutat.

 

Aigua, elixir de la vida

En el primer àmbit d’introducció es presenten les excepcionals propietats físiques de l’aigua líquida, així com l’íntima relació existent entre este compost únic i tots els éssers vius, inclosos els humans. La Terra ofereix unes condicions idònies que fan possible la vida en ella, i, entre estes, ocupa un lloc destacat la presència d’aigua líquida en la seua superfície. Gràcies a açò i a les extraordinàries propietats físiques de l’aigua, existim.

img_1209Tots els éssers de la biosfera són bàsicament aigua, i nosaltres no som cap excepció. No obstant això, els éssers humans no necessitem l’aigua solament per a viure, sinó també per a créixer i prosperar. La història de la nostra civilització va estretament lligada als esforços per a proveir-nos d’aigua dolça, un recurs preuat i menys abundant del que podria semblar a simple vista. En este primer àmbit, el públic podrà descobrir què té d’especial l’aigua líquida, de quanta disposem i com es distribueix en el nostre planeta. I entendrem per què diem que l’aigua és l'”elixir de la vida”.

 

Aigua en la ciutat

Proveir d’aigua potable a una ciutat suposa un gran repte. L’objectiu és garantir un subministrament adequat per a cobrir les necessitats de la població, mitjançant una gestió eficient i sostenible d’este recurs. En este àmbit es mostra el cicle urbà de l’aigua, és a dir, el camí que recorre l’aigua destinada a proveïment urbà, des del punt de captació fins que torna al mitjà una vegada utilitzada, passant per les fases de potabilització, distribució, depuració d’aigües residuals i tornada al mitjà natural o reutilització. Un joc interactiu ens convertirà en gestors de l’aigua en una ciutat imaginària. En anar passant per les diferents fases del cicle urbà de l’aigua, se’ns plantejaran diferents reptes que haurem de superar per a assegurar una distribució adequada de l’aigua potable. Podrem aconseguir els nivells exigits d’eficiència i sostenibilitat? Obtindrem la satisfacció dels nostres conciutadans?

 

Aigua sostenible

El tercer i últim àmbit presenta els reptes que el segle xxi ens planteja quant al proveïment d’aigua potable en l’entorn urbà, i ens mostra com l’ús responsable de l’aigua pot propiciar un futur millor per a tots. Segons Nacions Unides, el proveïment d’aigua potable és un dret fonamental dels éssers humans. Actualment, i per primera vegada en la història, la major part de la humanitat viu en les ciutats, i tot indica que esta tendència anirà incrementant-se al llarg d’este segle. Per açò, la gestió sostenible i eficient de l’aigua en l’àmbit urbà és més important que mai, i encara ho serà més en el futur.

 

img_1173   img_1204 img_1222  img_1220  img_1218 img_1217 img_1216 img_1215  img_1213 img_1212 img_1211 img_1208 img_1207 img_1206


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 9 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris