EMT i Metrovalencia registren un descens d'usuaris en els seus serveis

La ciutadania valenciana està seguint les indicacions per a frenar l’expansió del coronavirus

Guardar

metro
metro

El ministre de Transport i Mobilitat, José Luis Ábalos, anunciava, diumenge passat, algunes de les mesures que s'han adoptat després de la declaració de l'estat d'emergència. Entre elles, es trobava la reducció en un 50% del transport públic, així com la reducció, en un terç, de la capacitat de Renfe per a garantir la distància de seguretat. En total, "un 85% menys de places en el transport públic", que s'ha sumat al descens de persones usuàries que fan ús d'aquests serveis.

A la ciutat de València, l'EMT va registrar, durant el cap de setmana, un descens de persones usuàries d'un 86% i un 95%, en comparació amb el mateix cap de setmana de l'any passat. No obstant això, aquest descens del nombre de passatgers i passatgeres va començar a notar-se a partir del passat dijous, quan va disminuir en un 27,5%. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha valorat molt positivament aquestes dades perquè, diu, "significa que els valencians i valencianes estan seguint les indicacions de les autoritats sanitàries de quedar-se a casa".

El Reial decret 463/2020 del Govern d'Espanya, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, ha obligat a reduir el nombre d'autobusos, però a més, des de l'Ajuntament de València, i atés que és necessari garantir el servei d'autobusos a la ciutat, també va adoptar altres mesures per a garantir la seguretat dels seus treballadors i treballadores, així com de les persones usuàries.

D'aquesta manera, no només es desinfecten cada dia els autobusos, sinó que s'ha prohibit el pagament en efectiu i l'accés al vehicle per la porta del conductor per a mantenir la distància mínima de seguretat i reduir el risc de contagi.

Però, a més, d'acord amb les dades recollides per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), les persones usuàries de Metrovalencia es van reduir en un 84% aquest dilluns. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha posat l'accent en aquesta "baixada progressiva en l'ús del transport públic", i ha instat que "només s'utilitze en situacions indispensables".

Així mateix, s'han adoptat una sèrie de mesures com evitar el pagament en efectiu de bitllets; la reducció dels serveis d'atenció al client, que tan sols es mantindrà a l'estació de Xàtiva; o la supressió de supervisió i control en els cotxes per a evitar el contacte directe amb els viatgers i viatgeres. A més, la Unitat Militar d'Emergències ha començat a actuar a les estacions de Metrovalencia per a reforçar les labors de desinfecció en vestíbuls, andanes i equips, com les màquines d'autovenda.

L'expansió del coronavirus s'està intentant frenar amb mesures restrictives. No obstant això, la conscienciació de la ciutadania està sent fonamental perquè aquestes iniciatives tinguen l'efecte esperat, i prova d'això són els descensos de persones usuàries que, aquests dies, estan registrant els diferents transports públics de la ciutat.

Destacats