25n
25N
25N

Més de 1.750 descàrregues de rajos cauen dimarts a la Comunitat Valenciana, la majoria a Castelló

E.P

Més de 1.750 descàrregues de rajos cauen dimarts a la Comunitat Valenciana, la majoria a Castelló
22/05/2019 -

Un total de 1.758 descàrregues de rajos van impactar aquest dimarts dins del territori de la Comunitat Valenciana, entre les 2.350 descàrregues que va haver-hi en tota Espanya. Així, més de tres quartes parts de les descàrregues registrades en el territori nacional ho van fer dins de l’autonomia valenciana, i d’elles, la majoria a Castelló.

De les 2.350 descàrregues procedents de rajos que van impactar en superfície a Espanya detectades per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el 98 per cent van caure en terra i solament el 2% ho va fer en la mar.

En la mateixa línia, de les més de 100.000 descàrregues que es van produir aquest dimarts a Europa, la majoria van impactar en terra i molt poques en la mar, segons la informació de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La xarxa Aemet havia detectat aquest dimarts fins a les 22.00 hores 2.200 descàrregues procedents de rajos a Espanya, de les quals 1.749 van impactar en terra dins del territori de la Comunitat. D’aquest, 964 van caure a Castelló, 784 a València i una a Alacant.

Les tempestats de dimarts eren d’origen terral, en zones d’inestabilitat reforçada pel caldejament diürn i disparades per convergències de brises de mar i terra i ascensos forçats en les muntanyes de l’interior de la Comunitat Valenciana.

En l’autonomia valenciana, les tempestats es van repartir entre les províncies de València i Castelló, en unes precipitacions poc organitzades, encara que localment van deixar granissol, en general de grandària xicoteta i barrejat amb pluja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + huit =