caixa popular

D'escapada a Cracòvia

D'escapada a Cracòvia
11/08/2017 -

Etimològicament el nom de la ciutat en polonés, Krakow, deriva de Krakus, qui va ser el fundador de la població, i significa “la ciutat de Krak”. Cracòvia es va fundar al segle VII aproximadament i la que avui en dia es coneix com la part antiga de la ciutat conserva una rica i variada arquitectura de diferents èpoques (medieval, renaixentista, gòtica, barroca…). Durant gran part de la història aquesta població va ser la capital del país i actualment és la segona ciutat més gran de Polònia quant a població.

cracovia2Tot i que durant la Segona Guerra Mundial la població jueva de Cracòvia va patir un fort extermini, el seu patrimoni cultural i arquitectònic va quedar gairebé intacte. És per això que des de 1978 el seu centre històric està declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. Alguns exemples d’aquesta riquesa històrica són el Castell de Wawel, situat al marge del riu Vístula; la Plaça del Mercat, la plaça medieval més gran d’Europa; l’església de Santa Maria; la Torre de l’Ajuntament o l’antiga muralla.

A més, Cracòvia compta amb 28 museus: un dels més importants per la seua rica col·lecció d’articles és el Museu nacional fundat l’any 1879, mentre que al Museu Czartorysk s’hi poden trobar obres d’artistes com Leonardo Da Vinci i Rembrandt.

Cracòvia és considerada com una de les ciutats més belles del món, no només pel seu patrimoni històric, sinó també pels seus barris, rics en cultura. No és estrany, doncs, que el turisme siga un dels principals centres d’atenció de la població, ja que anualment Cracòvia rep més de vuit milions de turistes, tant locals com internacionals.

cracovia3

Superfície: 327 km².

Ubicació: Se situa als marges del riu Vístula, a la part sud del país. La capital polonesa, Varsòvia, queda a gairebé 300 quilòmetres de distància i, en canvi, la frontera amb Eslovàquia es troba a uns 100 quilòmetres i la zona limítrofa amb la República Txeca està a 150 quilòmetres de distància.

Població: A l’àrea metropolitana hi viuen 1.393.893 habitants.

Clima: Està influenciat pels vents humits de l’oceà Atlàntic i es caracteritza per tenir uns estius temperats i agradables, amb alguna onada de calor i pluges ocasionals. Els hiverns, per contra, solen ser bastant freds, on les nevades i les temperatures sota zero són habituals. És per això que es recomana visitar la ciutat entre els mesos de maig i octubre, quan les temperatures són més suaus i es pot gaudir de l’exterior.

Economia: Malgrat formar part de la Unió Europea des de l’any 2004, cal tenir en compte que moneda oficial de Polònia és l’zloty. Recordeu: una moneda d’un zloty equival a uns 23 cèntims d’euro.

Curiositats: Durant la Segona Guerra Mundial, Cracòvia no va ser bombardejada i aquesta sort ha fet que es conserven gairebé intactes autèntiques joies arquitectòniques de l’època medieval.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 8 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios