25n
25N
25N

Deixar clars plans del Cabanyal i Ciutat Vella i ampliar el cementeri: objectius del Rialto en 2020

Deixar clars plans del Cabanyal i Ciutat Vella i ampliar el cementeri: objectius del Rialto en 2020
01/02/2020 -

Desembossar l’aprovació dels plans especials de Ciutat Vella i el Cabanyal, ampliar el Cementeri General i la xarxa municipal de mesuradors de la contaminació acústica i atmosfèrica, una segona fase de construcció de carrils bici en grans vies o ampliar les places d’acolliment són alguns dels objectius que s’ha marcat l’equip de govern municipal de València –que se sustenta en l’Acord del Rialto entre Compromís i PSPV– per a l’any 2020.

Els 17 membres del govern local han participat aquest dissabte en una trobada en el Palau de Congressos, on s’han marcat les pautes que seguirà la corporació al llarg de l’any.

Per àrees de govern, quant a les delegacions que engloba Alcaldia, cal destacar l’elaboració de l’Estratègia Urbana València 2030, així com el desenvolupament de l’Agenda Urbana de Nacions Unides. A més, quant a la hisenda local, es pretén potenciar la transformació digital tributària i simplificar l’emissió i pagament d’autoliquidacions. Finalment, l’impuls de les Naus en la innovació, així com l’aprofundiment en la inspecció general i avaluació de serveis també s’ha fet constar.

Quant a l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, cal destacar l’aprovació dels plans especials de Ciutat Vella i el Cabanyal, així com la posada en marxa de diferents programes encaminats a augmentar l’oferta de lloguer assequible en els barris.

Des de l’àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica s’ha destacat el projecte d’ampliació del Cementeri General de València, la renovació i ampliació de les xarxes de distribució del Cicle Integral de l’aigua, els treballs d’accessibilitat al Parc Natural de l’Albufera, així com la instal·lació d’elements urbans per a l’obtenció d’energies renovables.

També es preveu la licitació del nou contracte de neteja amb l’objectiu de continuar millorant els nivells de neteja a la ciutat, les inversions en la remodelació i nova incorporació de zones enjardinades, així com la continuïtat del Pla Verd de València i, finalment, l’ampliació de la xarxa municipal de mesuradors de la contaminació acústica i atmosfèrica.

Quant a l’àrea relativa a l’Educació, Cultura i Esports, els objectius de 2020 passen per l’activació de la xarxa de biblioteques municipals, l’elaboració d’una ordenança reguladora per al desenvolupament de les festes, l’ampliació del xec escolar, la renovació de les instal·lacions esportives en els barris, així com la consolidació de l’estratègia València Music City, la Mostra de València i el Pla de Recuperació del Patrimoni.

L’àrea de Participació, Drets i Innovació de la Democràcia contemplarà en aquest 2020 el redissenye del DecidimVLC i la consolidació d’un reglament propi per a la transparència del Consistori.

OFICINA DE NO DISCRIMINACIÓ I ATENCIÓ A ANIMALS ABANDONATS

Respecte a l’àrea de Govern de Benestar i Drets Socials, les regidores i regidors que la componen s’han marcat com a objectius l’ampliació de les places d’acolliment, l’impuls dels programes d’envelliment actiu amb tallers específics, i la posada en marxa de l’Oficina de No Discriminació.

La preparació per a l’obertura d’un nou centre de joventut en el Cabanyal, així com els controls de les plagues sanitàries i en matèria de seguretat alimentària, també són alguns de les principals fites; també s’ha abordat com millorar l’atenció dels animals abandonats avançant en el nou centre a la zona nord de la ciutat, i amb el consorci amb Torrent per a l’altre centre d’animals amb caràcter metropolità.

Finalment, una de les mesures per a aquest 2020 serà la gestació del Pla Municipal d’Inclusió Social, i la consolidació dels nous drets socials de ciutadania desplegats pel govern municipal.

Per part seua, l’àrea de govern de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació inclou com a objectius per a aquest 2020 tota una sèrie d’obres de millora i condicionament de mercats que s’han repassat aquest matí, així com diferents campanyes de promoció del comerç de proximitat.

També s’ha detallat l’impuls de l’emprenedoria a través de noves eines que el Consistori posarà en marxa, i diverses mesures per a potenciar la igualtat en l’accés al mercat laboral. Aquestes accions de govern, a més d’estendre’s per tots els barris, focalitzen la situació dels Pobles de València amb una especial atenció. Finalment, el foment d’un turisme sostenible i l’impuls de la internacionalització de València seran també fites del govern local.

L’àrea de govern de Gestió de Recursos pretén al llarg d’aquest 2020, entre altres qüestions, dur a terme la negociació i aprovació del nou acord laboral i la implantació del sistema SAP de gestió de recursos humans com les administracions capdavanteres, així com consolidar el Pla Edificant, i continuar amb el projecte de renovació del Palau de la Música, així com la redacció de Projectes d’Alt Valor Patrimonial.

UNITATS GAMMA, SEGONA FASE DE CARRILS BICI I NOVA XARXA DE L’EMT

L’àrea de govern de Protecció Ciutadana posarà el focus en la Unitat especialitzada Gamma contra la violència masclista, i la millora de les instal·lacions de diverses unitats de districte de la Policia Local, així com la incorporació de nous agents i l’establiment del Parc de Bombers del Centre Històric com a Centre de Comunicacions.

Finalment, l’àrea de govern de Mobilitat Sostenible i Espai Públic s’ha marcat com a objectius la simplificació de procediments, així com una modificació de l’Ordenança de Domini Públic més àgil, i l’augment en la inspecció d’apartaments turístics.

D’altra banda, finalitzaran alguns dels carrils bici ja iniciats, i es donarà pas a una segona fase de construcció de carrils bici en grans vies i avingudes, a més d’estrenar la nova xarxa de l’EMT i l’impuls a l’estratègia València Camina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + setze =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19