25n
25N
25N

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a la Ribera Alta

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues a la Ribera Alta
24/04/2021 -

La Guàrdia Civil de Llombai i Alfafar (València), en el marc de l’Operació ‘Lucerne’, han desarticulat un grup criminal dedicat a la distribució de cocaïna, metamfetamina i marihuana al detall en diferents municipis de la comarca valenciana de la Ribera Alta i format per tres persones d’edats compreses entre els 30 i els 40 anys, que estan acusades de presumptes delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals, usurpació i defraudació elèctrica i pertinença a grup criminal.

El grup criminal tenia com a base els municipis de Montroi i Montserrat. Les perquisicions dels agents van començar el mes de setembre de 2020, quan es va detectar un fort increment de denúncies per consum de cocaïna i metamfetamines en la zona. Per això, l’Institut Armat va iniciar dispositius de vigilància a fi de determinar els suposats autors que operaven en el lloc, segons ha informat en un comunicat.

Posteriorment es van detectar tres domicilis, dos d’ells a Montserrat i un a Montroi, des dels quals el grup criminal actuava. Cadascun dels domicilis s’utilitzava com a magatzem d’una substància estupefaent. Així, un subministrava cocaïna, una altra metamfetamina i finalment marihuana des d’un tercer.

El ‘modus operandi’ consistia a subministrar la substància estupefaent a petició dels interessats pel sistema de lliurament de droga de domicili, conegut com a “tele-coca”, en el qual els clients posaven en contacte dels venedors a través dels números de telèfon utilitzats exclusivament per a sol·licitar aquestes substàncies. Una vegada acordat el tipus de substància, quantitat i preu, un dels membres del grup acudia al lloc acordat pel client per a entregar i cobrar la comanda.

L’operació ha culminat amb les detencions dels suposats autors, amb el registre de tres domicilis, l’aprehensió de cocaïna, metamfetamines i marihuana i la intervenció de 8.000 euros en metàl·lic i sis vehicles propietat del grup criminal.

En l’operatiu han participat efectius de la Guàrdia Civil de Llombai, Alfafar, Carlet, Carcaixent, Usecia de Sueca, Usecia de Paiporta, Seprona d’Alzira i Servei Cinológico amb cans especialitzats en la cerca de substàncies estupefaents i diners. Les diligències i els detinguts han passat a disposició judicial de Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm. 1 de Picassent (València).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + vint =

museo prehistoria