caixa popular

Desarticulada una xarxa especialitzada en el frau del fals romanç que va estafar 2.100.000 euros des de València

Desarticulada una xarxa especialitzada en el frau del fals romanç que va estafar 2.100.000 euros des de València
07/11/2018 -

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització especialitzada en el frau del fals romanç, que va arribar a estafar 2.100.000 euros, després de la detenció de 26 persones. Fins al moment s’han localitzat sis víctima a Suïssa, Austràlia, Bèlgica i Suècia, encara que no es descarta que hi haja més, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.

La xarxa enganyava les seues víctimes a través d’una coneguda xarxa social, fent-se passar per algú que pretenia mantindre una relació sentimental però, una vegada guanyada la seua confiança, els sol·licitaven diferents ingressos amb tot tipus de pretextos.

També utilitzaven la modalitat de cartes nigerianes, que consisteix a enviar cartes de forma indiscriminada en les quals expliquen a les possibles víctimes que per a cobrar una herència d’un familiar llunyà han de transferir prèviament una quantitat de diners.

En total, s’han arrestat 26 persones a València, entre elles els tres capitosts i 23 ‘muleros’ captats per l’organització amb l’objecte d’obrir comptes bancaris, o rebre en els seus propis els traspassos dels estafats. A més s’ha localitzat un laboratori de falsificació de targetes bancàries i s’ha intervingut 29.000 euros en efectiu en els quatre registres realitzats.

Les investigacions es van iniciar a la fi del passat any quan els agents van tindre coneixement d’una sèrie d’operacions sospitoses gràcies a la comunicació del departament de seguretat d’una entitat bancària.

Aquest banc havia observat transferències internacionals que pareixien sospitoses des de diversos països com EUA, Suïssa, Suècia, Colòmbia i Finlàndia, entre d’altres. Gràcies a aquesta informació, els agents van localitzar a les primeres víctimes d’una organització especialitzada en les estafes. Aquests agraviats residien a Suècia i Bèlgica i havien sigut enganyats seguint la modalitat del fals romanç.

UTILITZAVEN ‘MULEROS’ PER ALS INGRESSOS

La Policia va localitzar els titulars dels comptes corrents -denominats ‘muleros’- on les víctimes havien realitzat una sèrie d’ingressos que posteriorment eren reintegrats als capitosts de l’organització.

Els ‘muleros’ són integrants de l’organització situades en la base de la piràmide i el seu treball consisteix a obrir comptes bancaris al seu nom o bé cedir les seues pròpies numeracions bancàries a persones situades dins de l’organització a canvi d’una xicoteta remuneració econòmica.

Al març d’enguany es va localitzar una tercera víctima a Suïssa, també estafada per mitjà del fals romanç, que va ser captada i engalipada a través d’una xarxa social i que va arribar a realitzar diversos ingressos per uns 140.000 euros.

Uns mesos més tard es van detectar noves víctimes australianes i suïsses residents en els seus països, aquesta vegada captades per la modalitat de la falsa herència. Posteriorment va ser localitzada una nova víctima a Suïssa, enganyada per un home, captada a través d’una altra web de cites.

LABORATORI DE FALSIFICACIÓ DE TARGETES

A més, els agents van localitzar i van arrestar a la ciutat de València 23 dels integrants de l’organització, denominats ‘muleros’, que rebien diners de manera fraudulenta. Aquestes detencions van permetre identificar als tres capitosts, receptors dels diners procedents dels ‘muleros’ una vegada que aquests havien rebut les transferències de les víctimes.

Es calcula que l’organització ha estafat més de 2.100.000 euros i fins a hui han sigut localitzades sis víctimes a les quals haurien estafat un total de 1.500.000 d’euros. Els investigadors no descarten l’existència de noves víctimes.

A més s’han realitzat quatre registres en els quals s’ha intervingut gran quantitat de documentació, targetes SIM, discos durs, ordinadors portàtils i més de 29.000 euros en efectiu. En el domicili d’un dels capitosts també es va trobar un laboratori de falsificació de targetes bancàries, així com més de 85 targetes amb xip verges.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + tretze =