25n
25N
25N

Desarticulada organització criminal de prostitució amb el mètode "Lover Boy" a Alzira

Desarticulada organització criminal de prostitució amb el mètode "Lover Boy" a Alzira
23/11/2019 -

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal de caràcter internacional presumptament dedicada al tràfic d’éssers humans i a l’explotació de dones d’origen romanés en les localitats d’Alzira i Saarbrücken (Alemanya).

En total, hi ha setze persones detingudes, la majoria de nacionalitat romanesa, i s’han dictat deu ordres de cerca. Als components de l’organització se’ls imputen delictes de tràfic d’éssers humans, explotació sexual, pertinença a organització criminal, lesions i amenaces.

A més, dèsset dones víctimes de tràfic i explotació han sigut identificades i s’han realitzat cinc entrades i registres en domicilis de la província de València, on s’han intervingut 8.000 euros en efectiu, joies per valor de 10.000 euros, tres vehicles d’alta gamma i sis armes blanques.

La investigació es va iniciar a partir de la denúncia presentada davant la Policia Nacional per una de les víctimes que deia haver sigut captada i explotada sexualment per una organització criminal composta per ciutadans que vivien a Espanya i Alemanya.

Durant el desenvolupament de la investigació, els agents van constatar que l’organització estava assentada en les localitats d’Alzira i de Saarbrücken, situada en el sud-oest d’Alemanya. Aquest fet va motivar la col·laboració d’EUROPOL i l’intercanvi d’informació amb la policia alemanya.

Gràcies a aqueixa cooperació, es va poder saber que el clan investigat va haver d’abandonar la ciutat alemanya després de durs enfrontaments amb una altra organització criminal rival, assentant-se tots els membres de la xarxa a la província de València, on ja estaven residint els líders.

MÈTODE DEL ‘LOVER BOY’

Els explotadors captaven a Romania a dones que es trobaven en estat de necessitat o que pertanyien a famílies desestructurades amb càrregues familiars. Per a això utilitzaven el mètode de ‘Lover boy’ que consisteix en el fet que una dona s’enamora d’un home que li promet un futur millor i posteriorment s’aprofita d’ella. També feien ús de relacions familiars i d’amistat en la mateixa localitat de la qual eren originaris els membres de l’organització.

Una vegada traslladades a Espanya, les dones eren desposseïdes de la seua documentació, patien agressions i vexacions i eren obligades a exercir la prostitució en el polígon industrial Pista de Silla, pròxim a la ciutat de València.

Les víctimes eren estrictament controlades i vigilades per membres de l’organització criminal que a més eren els encarregats de buscar clients i acordar el preu dels serveis sexuals, obtenint de tot això un important benefici econòmic.

La investigació està emmarcada dins d’un Equip Conjunt d’Investigació (ECI) entre Espanya i Alemanya, sent coordinada per EUROPOL i sota les directrius d’ Eurojust. En l’operació ha participat una oficina mòbil d’EUROPOL i dos membres de la policia alemanya de Sarre, un dels estats federats del país germà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dinou =