25n
Orgull
Orgull

Desallotjat un dels edificis en risc d'ensulsiada de la Creu Coberta

Desallotjat un dels edificis en risc d'ensulsiada de la Creu Coberta
12/08/2021 -

El número 9 del carrer Manuel Arnau de València –un dels dos immobles en risc d’ensulsiada en els quals residien una dotzena de famílies– ha quedat desallotjat en el matí d’aquest dijous. En el número 11 encara hi ha persones, ja que no han arribat a un acord sobre les alternatives que els han oferit.

Aquest 12 d’agost es complien els deu dies de pròrroga que s’havien donat per a dur a terme el desallotjament d’aquests edificis, que es troben en perill d’ensulsiada, que va ser paralitzat per protestes veïnals.

El passat 3 d’agost es va celebrar una reunió en la qual van participar, entre altres, la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris; i el secretari autonòmic de la Conselleria d’Habitatge, Alejandro Aguilar. Després de la trobada es va afirmar que els afectats pel desallotjament tindrien “alternatives residencials d’ací al 12 d’agost”.

No obstant això, davant la falta de consens en alguns casos respecte a eixes opcions, integrants de l’entitat veïnal Construint Malilla es van concentrar ahir en la Plaça de l’Ajuntament per a exigir a les institucions que “complisquen amb els acords” i oferisquen una solució a les famílies afectades que puga ser acceptades per aquestes. Membres del sindicat de barri han acudit també des de primera hora del matí a la porta dels immobles, on igualment hi ha efectius policials i personal dels Serveis Socials.

Així les coses, les persones que vivien en el número 9 han abandonat les instal·lacions, que ja han començat a ser tapiades, mentre que dues famílies del número 11 no estan conformes amb les alternatives que els han plantejat.

LLOGUER SOCIAL

Des de Construint Malilla, un portaveu ha comentat als mitjans que els han confirmat l’oferta de lloguer social per a dues famílies del número 9, encara que aquestes persones “estan preocupades perquè encara no tenen les claus, no saben el que està passant i això és una cosa que els genera molta ansietat i por, sobretot quan tens una família amb fills i amb nets”.

Quant al número 11, consideren que hi ha “tensió” pel fet que “no hi ha una alternativa sobre la taula en la qual coincidisquen tots els afectats” i per això estan “resistint”. En aquest sentit, ha afirmat “el que s’ofereix és el que ja s’oferia: alberg per a una família, per a una persona amb gos que no vol deixar-ho i per a un matrimoni al qual separarien”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 7 =