25n
25N
25N

El concurs 'Desafiament Robot' torna un any més al Museu de les Ciències amb més de 272 equips

El concurs 'Desafiament Robot' torna un any més al Museu de les Ciències amb més de 272 equips
09/05/2019 -

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra aquesta setmana un nou divendres de concurs científic, aquesta vegada amb ‘Desafiament Robot’. La jornada, de lliure accés, reuneix enguany a més de 272 equips amb robots dissenyats, mecanismes i projectes realitzats per estudiants i professorat de centres escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i Ingeniaries de la Comunitat Valenciana, Illes Balears, Múrcia i Madrid.

La competició tindrà lloc aquest divendres, 10 de maig, a partir de les 9.30 hores al Carrer Major del Museu de les Ciències i s’espera l’assistència de prop de 3.000 estudiants, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El concurs té cinc categories diferents entre les quals hi ha una nova, ‘Robòtica industrial’, per a alumnes de qualsevol enginyeria universitària. En ‘Llec’ competeixen robots realitzats només amb les famoses peces de muntatge, i també hi ha proves dins de ‘Lliure’, ‘Desafiament’ i ‘Creativa’.

Aquesta última compta amb dues modalitats: ‘Robot Danse’, una demostració de ball i coreografia robòtica, i ‘Efecte papallona. Reacció en cadena’, en el qual els equips han de posar en marxa un mecanisme capaç d’encistellar una pilota. L’accés tant al Carrer Major, on es realitzarà la competició, com al lliurament de premis, a l’Auditori, és lliure i gratuït.

Al llarg del curs escolar la Ciutat de les Arts i les Ciències convoca tres concursos per a promoure l’amor per la ciència entre els estudiants. Després de ‘Cristal·lització a l’Escola’, celebrat divendres passat, aquesta setmana és el torn de ‘Desafiament Robot’ i el divendres, 17 de maig, se celebrarà el concurs ‘Reacciona!’ sobre Química.

Aquesta competició està organitzada per la Ciutat dels Arts i les Ciències i ha comptat com a col·laboradors principals amb la Universitat Politècnica de València i les empreses enginye Kids, Omron i ArcerorMittal. També han col·laborat la Universitat d’Alacant, l’Institut d’Automàtica i Informàtica Indústria ai2, Cfz Cobots, Inescop, Aventura València, Unicad, ESAT, ByLinedu, LLEC, Xplora 360, Makeblock, Electric Bricks i Edde Microduino.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + vint =

museo prehistoria