caixa popular

Comença l'enderrocament de les torres elèctriques que permetrà l'obertura del nou parc de Malilla

Comença l'enderrocament de les torres elèctriques que permetrà l'obertura del nou parc de Malilla
29/11/2017 -

El regidor de desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha assistit aquest matí a l’inici de l’enderrocament d’onze de les dotze torres d’estesa elèctrica aèria que fins ara han impedit recepcionar el nou parc urbà de Malilla Sud, amb més de 70.000 metres quadrats de superfície, i la seua obertura al públic. L’operació d’enderrocament i retirada de les torres, l’inici de les quals depenia d’Iberdrola i del permís d’Indústria, es perllongarà durant dos dies, després dels quals quedarà una sola torre que de forma provisional continuarà subministrant electricitat a la zona fins que entre en funcionament la nova estació subterrània del Parc Central.

“Després d’uns mesos de complicacions a compte de l’estesa elèctrica que calia substituir i que estava pendent dels informes favorables d’Iberdrola, per fi s’ha pogut arribar a una solució que permetrà recepcionar i obrir el parc de Malilla, la qual cosa fins ara no havia sigut possible per les línies aèries que hi havia i que eren imprescindibles per al subministrament elèctric de la zona”, ha assenyalat Vicent Sarrià després d’assistir a l’enderrocament de la primera de les torres.

Sarrià ha recordat que la nova obra, a càrrec de la urbanitzadora Malilla 2000, “estava completada, però fins que la Conselleria d’Indústria i la mateixa Iberdrola no donaren la seua conformitat no era possible recepcionar el parc, i s’ha allargat més del que a nosaltres ens haguera agradat l’espera per a poder procedir a l’obertura al públic del jardí”.

El nou parc Urbà de Malilla és “una infraestructura clau per al desenvolupament de la zona sud de la ciutat” que explica, a més de 27.000 metres quadrats de zones verdes, quasi 3.000 metres d’horts de fruiters, parc infantil, 9.180 metres quadrats per a la construcció d’una zona esportiva, amb diverses alqueries rehabilitades i un total de 86 horts urbans la superfície conjunta dels quals és d’aproximadament 12.000 metres quadrats.

“Ara s’ha solucionat el problema pràcticament, i quedarà una sola torre de la dotzena que hi havia en el perímetre del parc com una solució provisional fins que es puga donar subministrament des de l’estació subterrània de Parc Central, que és la que ha de proveir d’electricitat a aquesta zona”, ha puntualitzat Sarrrà. Entretant Iberdrola ha plantejat mantenir eixa torre durant un breu període de temps perquè seguisca administrant des de la Font de Sant Lluís”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris