25n
25N
25N

Denuncien actituds "transfòbiques" d'un integrant d'un tribunal en les oposicions docents

Arxiu

Denuncien actituds "transfòbiques" d'un integrant d'un tribunal en les oposicions docents
26/07/2019 -

La Federació d’Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) ha assegurat que un integrant d’un tribunal de les recents oposicions docents celebrades en la Comunitat Valenciana ha tingut “actituds transfòbiques” cap a un candidat durant el procés de selecció, per la qual cosa el sindicat demanarà una reunió amb la Direcció General de Personal i “no descarta emprendre accions legals per discriminació de tracte per raó d’identitat de gènere”.

Segons han detallat a Europa Press fonts del sindicat, l’afectat és un home trans que es concorria a les oposicions. En la primera prova, va ser cridat amb el seu nom antic de dona, que és el que encara figura en el seu DNI al no haver transcorregut el temps que marca la llei per a sol·licitar el canvi. L’aspirant va explicar al tribunal la seua situació i va especificar clarament el nom amb el qual volia que es dirigiren a ell.

No obstant això, quan va ser requerit per a la segona prova el president del tribunal va insistir a referir-se a ell amb el seu antic nom i, a més, en comptes de ser anomenat anteposant els cognoms –com la resta de candidats– se’l va nomenar posant en primer lloc i “recalcant” el nom de pila que ja no correspon a la seua actual identitat de gènere.

A més, aquest membre del tribunal va arribar a dir que no tenia molt clar que es poguera presentar i a demanar-li un informe del seu endocrí que acreditara que s’està hormonant. Davant la revolada provocada, des de la comissió assessora es va informar el tribunal que aquesta persona no tenia per què aportar aquest informe.

L’afectat lamenta que totes aquestes circumstàncies el van afectar emocionalment i, de fet, no va superar la tercera prova.

PROTOCOL DE TRACTE CORRECTE

Per a CCOO PV, es tracta d’una actitud “inadmissible i intolerable” i insten a la Conselleria d’Educació “a donar resposta”. Des de la federació, proposen que per a les oposicions previstes per a l’any que ve s’elabore “un protocol de tracte correcte i respectuós cap a les persones opositores” i es forme als tribunals, ja que “el procés de reafirmació de gènere no impedeix, de cap manera, el transcurs de la vida quotidiana”.

En aquesta línia, defensen que “el procés de reafirmació, en el vessant administratiu, no pot ser causa per a impedir, obstaculitzar o discriminar i, si succeeix, cal actuar amb contundència perquè no li passe mai més a ningú”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =