25n
25N
25N

La demora mitjana quirúrgica es redueix en 6 dies

La demora mitjana quirúrgica es redueix en 6 dies
10/03/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat a conéixer la dada de demora mitjana quirúrgica del mes de febrer que s’ha rebaixat en 6 dies respecte al mes de gener, situant-se en 80 dies. El total de pacients en espera és de 61.793.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha assenyalat que “no puc més que agrair profundament el gran esforç que han tornat a realitzar les nostres i els nostres professionals, sobretot en aquests moments en què la situació pel coronavirus obliga a redoblar esforços per a cuidar de la salut de la ciutadania. Sens dubte, elles i ells són el principal actiu del nostre sistema”.

Seguint el compromís aconseguit per la Conselleria, les dades es publiquen des d’inici d’aquest any de manera mensual i ja es troben disponibles en la pàgina web. Les xifres corresponents al mes de febrer, comparades amb el primer trimestre de 2019, reflecteixen un descens de 7.109 pacients i quatre dies menys de demora mitjana.

Al febrer s’ha tornat a produir un increment en el nombre d’intervencions quirúrgiques fins a aconseguir les 36.474 intervencions, 2.104 més que al gener, de les quals, 3.582 s’han realitzat a través d’autoconcert.

Durant el mes de febrer s’ha registrat una reducció d’un 21% en la demora en el tram de més de 180 dies, després d’haver reduït en 2.686 el nombre de pacients en espera. Pel que fa al tram de 60 dies, és on se situa el 50% de pacients.

Quant a l’edat de les persones intervingudes, cal destacar que al febrer s’ha operat de diferents patologies a 250 persones l’edat de les quals ha superat els 80 anys, arribant a realitzar-se una intervenció oftalmològica a una pacient que ja ha complit els 100 anys.

35,2 milions d’euros de pressupost

Com ja es va anunciar en la presentació del Pla d’Optimització de Temps i Millora de l’Atenció 2020-2023, Òptima, el pressupost en 2020 preveu una dotació de 35,2 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 14 =