25n
25N
25N

Comença la demolició de l'antiga fàbrica de cerveses Turia

Comença la demolició de l'antiga fàbrica de cerveses Turia
13/06/2017 -

L’Ajuntament ha destinat uns 270.000 euros per a enderrocar les dos terceres parts que queden en peu de l’edifici que al seu dia va albergar la fàbrica de cerveses Turia, al carrer de Sant Vicent. Abans d’aquesta actuació, que s’executarà en quatre mesos, el Govern municipal ha invertit quasi un milió d’euros en altres intervencions que s’han dut a terme en l’esmentat immoble, “amb caràcter subsidiari, davant la inacció dels propietaris, i amb el fi de garantir la seguretat de la zona”.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, acompanyat de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha visitat hui les runes de l’antiga cervesera, ubicada enfront de la Creu Coberta, a l’àmbit del futur Parc Central. En conéixer les característiques de l’actuació, ha explicat que la voluntat de l’equip municipal “és acabar les obres durant el pròxim exercici, i al més ràpid possible per a evitar incidents”.

“És imprescindible escometre aquestes obres, malgrat el seu elevat cost pel risc per a la seguretat de les persones, que ja s’ha posat de manifest, i la complexitat de la intervenció no és gens senzilla, perquè cal retirar fibrociment i altres materials que exigeixen un tractament adequat”.

En parlar de la inversió d’aquesta última intervenció, Sarrià ha aclarit que l’Ajuntament reclamarà els diners al propietari, un grup immobiliari que ara per ara es troba en una situació concursal. “El cost d’aquestes obres el farem constar i quan es faça la reparcel·lació d’aquesta zona, per a l’execució del Parc Central, l’Ajuntament recuperarà la inversió; eixa és la idea”.

Pel que respecta a la seguretat, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha manifestat “que el Govern municipal és conscient de la preocupació del veïnat del barri i està actuant en tot allò que és competència municipal”. Ha recordat que la Policia i els Bombers actuen en aquesta zona des de l’any 2011, i s’ha fet ressò dels incidents protagonitzats els últims caps de setmana per jóvens que han trobat entretingut arriscar la seua vida en aquest edifici. “El que estem fent des de la Policia Local és mantenir una patrulla, especialment en els horaris fora de l’horari escolar, els caps de setmana, que és quan vénen ací els xavals”. A més, ha afegit, “durant tot el temps que duren les obres tindrem una patrulla per a assegurar que no entren els xavals per a divertir-se ací”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + onze =

bombers
CCCC
bombers