25n
25N
25N

Català (PP) llança un lema de campanya ja utilitzat per una altra formació des de fa un mes

El candidat a les Europees de *Demòcrates *Valencians, LLUÍS Bertomeu, confia que haja sigut “casualitat” encara que, després d’un mes, assegura que “crida molt l’atenció”

PPCV

Català (PP) llança un lema de campanya ja utilitzat per una altra formació des de fa un mes
10/05/2019 -

Ahir Català, la candidata del PP a l’alcaldia de València, va presentar les seues “20 eixos urgents d’acció” que, assegura, executarà si arriba a governar. Tot sota el nou eslògan de campanya: “Sentido Común”. Traduït al valencià, “Trellat”. El problema és que, aquest lema porta sent-ho de la formació política Demòcrates Valencians des de fa un mes.

Sobre si ha sigut plagi o no, des de la formació valencianista, imaginen “que és casualitat”: “Això ho sabrà l’agència de comunicació madrilenya que haurà contractat el PP d’ací, de la ciutat de València”, assenyala Lluís Bertomeu. Ell és el candidat de la formació per a les eleccions europees, i assegura que tant ell com la resta de l’equip afronta el repte “amb il·lusió”.

Bertomeu ha detallat que van presentar “el lema davant dels mitjans de comunicació el 8 d’abril, just un mes abans que el PP presentara el seu”. Per això, assegura, els va cridar l’atenció i van decidir fer-ho públic: “Presentem el nostre un mes abans… Que això no està registrat ni té patent, però flama molt l’atenció”.

El candidat de Demòcrates Valencians creu que el lema del PP, oficialment, és “Sentido Común”: “Però per a fer pràctica de bilingüisme hauran editat alguna cosa amb la paraula ‘trellat’, que és la paraula valenciana nostra”. “És divertit almenys”, bromeja el candidat.

Demòcrates Valencians és un partit que va nàixer fa 6 anys, en 2013. Encara que aquestes són les primeres eleccions a les quals es presenta de forma independent, gràcies a acords locals té una alcaldia i set alcaldes. Va nàixer amb vocació “centrista i valencianista”.

Bertomeu assegura que, de cara a les europees, el “múscul” de la formació és la seua “participació en la Coalició per l’Europa Solidària“, en la qual es troba amb altres partits “referència en l’àmbit autonòmic, com el PNB o Coalició Canària”. Per al candidat això homologa als Demòcrates com “una opció d’estricta obediència valencianista dins del tauler polític valencià”.

L’origen del partit està en una crida trucada “proposada per un Centre Democràtic Valencià”, del qual va eixir la formació encara que la seua principal activitat s’està desenvolupant ara. Es planteja com una força “moderada” que puga competir amb el PP.

El candidat de la formació assegura que coneixen la seua realitat “humil” i com a partit “xicotet”, però “centrat en el valencianisme i la moderació”. Raó per la qual van decidir no concórrer a les Generals i Autonòmiques però que ara, en les Municipals, esperen generar “múscul”: “Volem començar de baix cap amunt, hem presentat una vintena de candidatures. Amb especial intensitat a Castelló amb Roger Mira i Gandia amb Ciro Palmer, que és on tenim depositades les nostres esperances”. “Des de la il·lusió, però des del coneixement de la nostra xicoteta dimensió, afrontem aquestes eleccions”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =