25n
25N
25N

Demà, últim dia de l'exposició de la novel·la gràfica "Chucrut"

Demà, últim dia de l'exposició de la novel·la gràfica "Chucrut"

Ana Sainz Quesada (Anapurna) va nàixer a Palma de Mallorca, té 25 anys i és la creadora d’esta novel·la gràfica que l’any passat va guanyar el VIII premi Fnac-Salamandra Graphic pel seu “traç senzill que contrasta amb la maduresa de la seua proposta” i “la solidesa narrativa amb la qual afronta l’autora el procés de creixement personal, confrontant la pèrdua amb l’aïllament del canvi”.

Chucrut2Últimament, la novel·la gràfica com a gènere adquireix més lectors dia a dia. Grans obres com Los dueños de la tierra de Viñas o l’Estranger d’Albert Camus s’han traslladat a este format amb satisfacció per a autors, dibuixants i lectors. La seua audiència està assegurada: tot aquell, molt més si és amant de la literatura o el còmic, pot acostar-se i gaudir.

No és la primera vegada que l’autora —que va estudiar Belles Arts en la Universitat de Barcelona— pinta i publica. Abans va editar Refranes intraducibles (2014) y Letra Negra (2015), dos fanzines. També va col·laborar amb il·lustracions en Aquí viven leones, el llibre que el filòsof Fernando Savater va escriure amb la seua esposa Sara Torres, morta al març de l’any passat.

Chucrut és una obra autobiogràfica que relata una experiència tan quotidiana com la mort, que Ana Sainz Quesada va viure personalment després de la partida del seu pare. La trama relata com Sara, que viatja a Alemanya per a realitzar una residència d’art, coneix a una anciana misteriosa. Els diàlegs i vinyetes exploren el sentiment de pèrdua d’un ésser estimat, la distància, la vida en l’estranger, l’absència, el duel, els llocs estranys i nous, l’adaptació…Chucrut2

“Després de la mort del seu pare, Sara decideix viatjar a Alemanya per a realitzar un període de formació artística en un prestigiós taller de gravat. Allí, lluny del seu país, la seua família i els seus amics, s’allotja a casa d’una dona major, simpàtica i afable. Però darrere d’eixa aparença s’amaga un personatge d’estranys costums, misteriós, que cada nit es desperta i es tanca en el soterrani.

Una notícia publicada en el periòdic local provocarà que Sara barrege realitat i fantasia, i comence a sospitar de la seua propietària, la qual cosa la portarà a descobrir un important secret”.

Des de setembre, esta espectacular novel·la gràfica presenta els seus originals en la Fnac Sant Agustín. Proves de retolació, esbossos, assajos de cal·ligrafia i originals del procés de creació i producció són part d’esta exposició que acaba demà. És l’última oportunitat per a conéixer de prop una obra que identificarà a molts lectors.

Data: 15 de setembre – 9 de novembre

Lloc: Fnac San Agustín (Carrer de Guillem de Castro, 9-11, 46007, València)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + quinze =