caixa popular

Demà reobri la Ciutat de la Justícia

Demà reobri la Ciutat de la Justícia
12/09/2017 -

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha comunicat al Tribunal Superior de Justícia que a partir d’aquest dimecres es pot reobrir la Ciutat de la Justícia “a excepció de l’ala afectada per l’incendi, que es mantindrà tancada per motius de seguretat”.

La consellera de Justícia ha explicat que “l’informe preliminar emés per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el treball (INVASSAT) és favorable per a dur a terme l’obertura parcial de la Ciutat de la Justícia”. A més ha afegit que el document precisa que l’edifici ha sigut suficientment ventilat i no hi ha restes tòxiques en l’edifici.

Bravo ha precisat que “els tècnics de la Conselleria de Justícia han comprovat que es compleixen els requisits sol·licitats per l’INVASSAT i, per tant, és segur procedir a l’obertura de l’edifici, excepte en les cinc plantes del bloc A, en la mateixa vertical, que la zona afectada per l’incendi”. D’aquesta manera, únicament romandran tancats els jutjats de Primera Instància nombres: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 16, 17, 18, 19, 24, 25, 26, 27 i jutjats del Contenciós-Administratiu nombres: 9 i 10.

La consellera de Justícia ha explicat davant els mitjans la situació actual dels jutjats de Primera Instància 1, 2, 3 i 4 afectats després de l’incendi que es va produir diumenge passat en la Ciutat de la Justícia. Bravo ha anunciat que es va a realitzar el trasllat provisional dels quatre jutjats sinistrats a la segona planta en la zona de reserva de l’Audiència Provincial.

A més, s’ha contractat amb caràcter d’urgència una empresa que s’encarregarà de la neteja dels expedients que han resultat afectats pel foc.

Bravo ha ressaltat l’absoluta coordinació i lleialtat institucional amb el TSJ i ha indicat que “totes les decisions que s’han pres han sigut de manera consensuada amb l’òrgan judicial. Encara que la competència d’obrir o tancar l’edifici correspon a la Conselleria de Justícia, la decisió s’ha consensuat amb la Presidenta del TSJ”. Serà l’Alt Tribunal qui determine el moment en el qual els jutjats tornen a la seua activitat.

Sobre l’origen del sinistre, la titular de Justícia ha assenyalat que la conselleria roman a l’espera dels informes pericials de Bombers i Policia Científica que determinaran les causes de l’incendi, i ha afegit que els resultats d’aquests es faran públics quan estiguen disponibles.

“Per sobre de tot volem evitar nous riscos, saber el que va passar i recuperar la normalitat com més prompte millor, i per això estem treballant de manera conjunta amb totes les instàncies judicials”, ha conclòs Bravo.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris