25n
25N
25N

Demà dilluns serà el tret d'eixida del International Junior Hoquei Tournament 2016

El torneig té caràcter preparatori per a la pròxima Copa del Món de les categories júniors

Demà dilluns serà el tret d'eixida del International Junior Hoquei Tournament 2016
23/10/2016 -

El International Junior Hoquei Tournament 2016 (M&W) va ser presentat en el Poliesportiu Verge del Carmen Beteró en un acte que va comptar amb la presència del president de la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana, Jesús Gracia, la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, la Diputada Delegada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García Sánchez, el Director Gerent de la Fundació Esportiva Municipal José Vicente Berlanga i el cap d’equip de la selecció Sub21 femenina, Andrés Sigalat Vayás.

L’acte va comptar amb la presència de representants de col·laboradors i patrocinadors del torneig i de la FHCV. El International Junior és un torneig de caràcter preparatori per a la pròxima Copa del Món de les categories júniors que se celebraran a la fi d’any a Índia (masculina) i Xile (femenina). Espanya, Bèlgica, Alemanya i Índia presentaran les seues dues seleccions sub21 a més de la selecció femenina d’Anglaterra. La competició començarà demà dilluns, se celebrarà durant tota la setmana i culminarà el diumenge 30.

 

Jesús Gracia: “Tindrem a València a les futures seleccions olímpiques”

El president de la FHCV obria l’acte de presentació assegurant que “este campionat per a nosaltres és una nova referència en l’organització d’esdeveniments internacionals a Espanya”. Jesús Gracia afirmava que “des de fa uns anys ens hem consolidat en l’organització d’este tipus de tornejos. El International Junior és un campionat que té la seua rellevància perquè els equips sub21 que tindrem ací seran els absoluts dels pròxims anys, les seleccions olímpiques del futur. Alguns jugadors olímpics estaran a València en este campionat. És una sort per a nosaltres comptar amb estos jugadors a València. Hem tingut a Argentina, campiona olímpica, que ha estat un mes preparant els JJOO al costat d’altres grans potències com Alemanya”, assegurava el president de la FHCV.

“L’hoquei ha sigut quasi sempre un esport de xiques. En moltes parts del món l’hoquei és un esport majoritàriament femení. L’hoquei ha incorporat l’esport femení molt abans que altres esports. A València tenim un 40% de jugadores i un 60% de jugadors”, concloïa Gracia.

 

Maite Girau: “L’hoquei s’està posant de moda en la nostra ciutat”

“Crec que una vegada més València es consolida com a referent nacional i internacional de l’hoquei herba. Per a nosaltres és important acompanyar-los en este torneig que demostra la bona organització que té València estos esdeveniments. Gràcies a la Real Federació Espanyola d’Hoquei per seguir confiant en la nostra ciutat. València gaudeix de magnífiques instal·lacions en la ciutat que gestiona la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana d’una manera especialment bona”, assenyalava la Regidora d’Esports, qui afegia que “l’hoquei s’està posant de moda perquè en la ciutat hem acollit una quantitat d’esdeveniments importants. Hem gaudit d’un Preolímpic, hem tingut a les millors seleccions preparant els Jocs Olímpics. És un autèntic luxe haver comptat amb les millors seleccions en la nostra casa. En este cas, homes i dones sub 21 de diferents punts del món podran gaudir de les nostres instal·lacions”.

Isabel García: “València és un lloc especial per a l’organització d’esdeveniments”

“Vull ressaltar la importància que té per a la nostra ciutat que s’haja convertit en un lloc especial per a l’organització d’esdeveniments. Este tipus d’esdeveniments situen a València com a referència internacional. Vull desatacar de la representació femenina que tindrem en este torneig”, ressaltava Isabel García.

“Queda molt treball per fer. L’hoquei femení és olímpic des de 1980 i ha crescut moltíssim. És important el suport institucional per a recuperar el temps perdut. La Diputació té com a objectiu fer arribar les subvencions a les necessitats de l’esport i aplicar polítiques de gènere en tots els àmbits. L’hoquei un esport participatiu, obert para tot ciutadà i ciutadana. M’alegre que gent com Andrés Sigalat torne de nou a casa per a aplicar els coneixements apresos. Cal seguir apostant per gent de la casa”, concloïa la Diputada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + tres =

museo prehistoria
museo prehistoria