caixa popular

Dos de cada tres delictes contra la seguretat viària es relacionen amb consum d'alcohol i droga

Dos de cada tres delictes contra la seguretat viària es relacionen amb consum d'alcohol i droga
14/08/2018 -

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha advertit aquest dilluns que “dos de cada tres delictes contra la seguretat viària estan relacionats amb el consum d’alcohol i de drogues”.

La Direcció general de trànsit (DGT) ha engegat una nova campanya de control del consum d’alcohol i de drogues que finalitzarà el pròxim dia 15 amb l’objecte de conscienciar a la població de la seua incompatibilitat amb la conducció, ha indicat la delegació en un comunicat.

Per aquest motiu, Fulgencio ha assenyalat que, des de l’entrada en vigor de la Llei del Permís per Punts, “al voltant del 12% dels infractors sancionats i del 14% dels punts detraídos han tingut la seua causa en el fet de consumir una taxa d’alcohol superior a l’establida”.

No obstant això, ha puntualitzat, “el canvi de comportament dels ciutadans ha fet que el percentatge de positius en controls preventius d’alcohol descendisca d’una forma notable en l’últim decenni passant del 5,1% a l’1,5% de mitjana”.

No obstant això, en el cas de les drogues “eixe descens no s’està produint”, ha destacat. Les drogues més consumides solen ser el cànnabis, seguit de la cocaïna, les amfetamines o les metamfetamines.

El delegat ha recordat que “l’alcohol i les drogues no solament estan relacionats amb una major accidentalitat, sinó també repercuteix en una major mortalitat, en ser un factor relacionat amb un pitjor pronòstic en les lesions patides”.

“Encara que ens vam crear en ple ús de les nostres facultats físiques i mentals, amb la ingesta d’alcohol i de drogues estem multiplicant el risc de patir un accident” ha dit el delegat. Per tant, “l’única taxa segura és 0,0%”, ha alertat.

BALANÇ DE L’ANTERIOR CAMPANYA DE VELOCITAT

L’anterior campanya desenvolupada entre el 4 i el 10 de juny es va tancar amb la realització de 16.776 proves. D’elles, 362, el 2,1%, van donar positives. Del total dels controls, 16.354 van ser proves d’alcohol (8.434 a València, 6.402 a Alacant i 1.518 a Castelló). D’aquestes, van donar positives 165 (85 a València, 67 a Alacant i 13 a Castelló), la qual cosa suposa una mica més d’1% del total de proves d’alcoholèmia.

Les proves de drogues van sumar un total de 422 (263 a València, 113 a Alacant i 46 a Castelló). D’elles, van donar positiu 197 (139 a València, 42 a Alacant i 16 a Castelló), la qual cosa suposa un 46,6% del total de proves de drogues realitzades.


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019