tros al plat

'Del tros al plat' promociona els aliments de proximitat

'Del tros al plat' promociona els aliments de proximitat
08/06/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per les regidores d’Agricultura i Horta, Consol Castillo, i de Turisme, Sandra Gómez, assisteix aquesta vesprada a l’edifici Veles e Vents a la presentació de la iniciativa “Del tros al plat”, lligada a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que exerceix la nostra ciutat en 2017. Es tracta d’una experiència que uneix productors, cuiners i mercats per a donar un tractament gastronòmic als aliments de la nostra horta i convertir-los al mateix temps en producte turístic.

Ja que un dels motius que mouen el turista a escollir una destinació és la seua gastronomia, “Del tros al plat” busca rendibilitzar turísticament el potencial de València com a ciutat mediterrània que compta amb una varietat i qualitat d’aliments de producció local, entorn dels quals l’Ajuntament ha organitzat aquesta iniciativa juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

“Del tros al plat” és un nou projecte turístic centrat en la qualitat dels aliments de proximitat i la singularitat de la seua elaboració fins a portar-los a la taula com a plats genuïns del territori valencià, que es reivindica així com a destinació turística d’excel·lència. La iniciativa forma part de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.

PRODUCTES VALENCIANS

Mitjançant la proposta es pretén subratllar els avantatges de la dieta mediterrània i la singularitat de la cuina valenciana, que se centra en quatre actors principals: el productor agrari, el mercat que garanteix l’arribada de l’aliment a la cadena de transformació alimentària (Mercavalència), el cuiner i l’explotació del recurs des del seu vessant turístic.

La presentació tindrà lloc en l’edifici Veles e Vents, i girarà al voltant de tres productes valencians: l’arròs, el peix blau i la cirera; així com un complement excepcional: els vins de Terres dels Alforins. Serà una exhibició de tot el territori des de la posada en valor dels seus productes i de la seua cuina.

“Del tros al plat” servirà, d’ara endavant, per exportar el relat de la destinació valenciana a la resta del món en les accions, fires i certàmens on acudisquen les marques turístiques valencianes implicades en aquest projecte.

L’Ajuntament anima les i els valencians i visitants a participar i gaudir d’aquesta festa sostenible del bon menjar en la qual serà Mercavalència la que proveïsca dels productes. “Del tros al plat” servirà per a “connectar els productes de l’horta directament amb els cuiners” i valorar que València compta amb una les hortes productives més riques del món, que és alhora una “arma contra el canvi climàtic i excel·lent ambaixadora de la diversitat del territori”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
Obra Yolo en el teatro escalante
bienal mislata
Talia
Olympia