25n
Orgull
Orgull

La jutgessa que investiga la visita del Papa cita entre maig i juny a Camps, Cotino i el bisbe auxiliar de València

La jutgessa que investiga la visita del Papa cita entre maig i juny a Camps, Cotino i el bisbe auxiliar de València
09/04/2019 -

La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de València, que investiga des de 2016 presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF) per a la visita del Papa Benet XVI a la ciutat, ha citat a declarar a un total de huit investigats al llarg dels mesos de maig i juny, entre els quals es troben l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, l’exvicepresident Víctor Campos, l’expresident de les Corts, Juan Cotino, i el bisbe auxiliar de València, monsenyor Esteban Escudero.

La jutgessa ha fixat de nou les dates de les compareixences d’aquests huit investigats en la causa després dos ajornaments. El primer d’ells, a principis del passat mes de gener, es va produir arran de la petició de les defenses de la pràctica de proves pericials i testificals, així com la incorporació de determinats documents al procediment.

Així mateix, la jutgessa va suspendre de nou mitjançant una provisió el passat 29 de març el calendari de declaracions que s’havia establit després del primer ajornament a petició de tres advocats dels investigats i va fixar les noves citacions.

La instructora del procediment ha comunicat a les parts que la ronda de declaracions dels investigats començarà el 14 de maig a les 9.00 hores amb la compareixença de l’expresident de les Corts Juan Cotino, conseller d’Agricultura i vicepresident del Consell en el moment dels fets investigats, i de la secretària general de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF), Henar Moliner, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El 15 de maig, a la mateixa hora, serà el torn de monsenyor Esteban Escudero, bisbe auxiliar i president de la FVEMF, mentre que l’endemà, el 16, acudiran als jutjats valencians el representant legal de la fundació, Francisco Javier Jiménez, i el secretari de l’Arquebisbat, Antonio Corbí. El dia 17 de maig declararà el membre del Patronat i comissionat de la visita de Benet XVI, Enrique Pérez Boada.

Finalment, el 5 de juny a les 09.00 hores, hauran de declarar davant la instructora del cas l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exvicepresident Víctor Campos.

PREVARICACIÓ, MALVERSACIÓ I FALSEDAT

La jutgessa va obrir en 2016 aquesta causa per delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006. L’origen va ser la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional.

En concret, s’investiga si aqueixes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública. Al febrer del passat any es va acordar la consideració d’investigats de Camps i la resta de ex-alts càrrecs.

Segons es va informar en el seu moment pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), a aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa, que s’investigava en Instrucció 15, per la qual cosa també es va informar que serien cridats a declarar com investigats dos exdirectors de Vaersa Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

La magistrada havia requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions, i va acordar citar als investigats una vegada hauria rebut i estudiat els informes i documentació rebuda, i després de sentir als testimonis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =