25n
25N
25N

Oltra afirma que els qui es queixen per la liquidació de l'IVA "és perquè només tenen aqueix problema"

Oltra afirma que els qui es queixen per la liquidació de l'IVA "és perquè només tenen aqueix problema"
08/02/2020 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que els qui “es queixen” per la proposta de liquidació de l’IVA d’un mes de 2017 que va fer la ministra d’Hisenda en el Consell de Política Fiscal i Financera ho fan perquè “només tenen aqueix problema”, i perquè “no tenen el problema de finançament” que té la Comunitat Valenciana.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en Les Notícies del Migdia, d’À Punt, recollida per Europa Press. La també consellera d’Igualtat ha comparat la liquidació d’aquest IVA –que per a la Comunitat Valenciana suposa 281 milions d’euros– amb una “ferida en el dit”, i l’infrafinançament amb “un forat en la panxa”.

“Quan tens un forat en la panxa, la ferida en el dit queda en un segon pla. Està bé que ens posen la tireta en el dit, però volem que ens curen el forat en la panxa”, ha manifestat Oltra.

Així, la vicepresidenta ha explicat que el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha transmés a la resta del govern valencià –que està reunit aquest cap de setmana per a celebrar el seu Seminari de Govern a Dénia i Xàbia– que el pagament d’aquest IVA “no es podia fer d’una altra manera”, ja que “s’havia d’haver solucionat en els pressupostos del 2019, que no es van aprovar”.

En aquesta línia, ha considerat: “Si els 281 milions arriben per una altra via, a nosaltres ens va bé, perquè el que volem són euros”. També ha assenyalat que aquesta liquidació és “una cosa puntual d’un mes”, i ha posat com a exemple que només el que pagaria el Govern si aportara el 50% del finançament del sistema de dependència són 300 milions d’euros a l’any.

“A mi em fa molta gràcia que els que ara amb la boca gran estan plantejant el tema de l’IVA com si s’acabara el món, quan la malifeta la va fer Montoro en el govern de Rajoy. Llavors, els que van fer la malifeta ara tenen la boca més gran del món”, ha criticat.

“LLEVAR PRESSIÓ DE L’OLLA EXPRESSA”

D’altra banda, Oltra ha valorat com a “vital” la relaxació de la senda de dèficit, encara que ha considerat que és una “posar una tireta a una qüestió que necessita solucions estructurals”.

“Qualsevol cosa que lleve pressió de l’olla expressa que tenim està bé, però com a tireta. El que necessitem és supurar la ferida, amb un sistema de finançament just, i fins que s’aconseguisca, amb mesures correctores i inversions justes en els pressupostos, com que es vaja acostant al 50% l’aportació del Govern al sistema de la dependència”, ha manifestat.

Així mateix, ha destacat altres mesures que es van posar sobre la taula en el CPFF i que ha traslladat Soler al Consell, com el FLA a l’interés zero, i propostes per a una major flexibilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud