25n
25N
25N

CCOO PV sobre la reducció de l'atur: "estacionalitat, contractes precaris i rotació"

El sindicat ha alertat sobre la “cortina de fum del Nadal”, que fa que descendisca l’atur en aquesta època

CCOO PV sobre la reducció de l'atur: "estacionalitat, contractes precaris i rotació"
03/12/2019 -

CCOO PV ha advertit que el context en el qual se situa la reducció de l’atur registrat al novembre “és un mercat laboral marcat per l’estacionalitat, el repartiment de contractes precaris i l’abús de la rotació”.

En un comunicat, el sindicat ha alertat sobre la “cortina de fum del Nadal” a l’hora d’analitzar les xifres publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, que reflecteixen que la Comunitat va liderar la reducció de l’atur al novembre en registrar-se 3.807 aturats menys, la qual cosa suposa un descens de l’1,04% respecte al mes anterior, amb el que el nombre d’aturats se situa en 360.507.

Per a CCOO PV, “les conseqüències més greus (i que no pal·lien reduccions estacionals limitades a la campanya nadalenca i el fenomen creixent del black friday) continuen sent l’augment de la desigualtat i una consolidació de la pobresa que cada vegada inclou a més persones en actiu”.

El sindicat considera que “no s’estan fent els esforços necessaris perquè es produïsca una consolidació i millora real de l’ocupació”, i en conseqüència “s’estan començant a incrementar els conflictes en les empreses amb Expedients de Regulació d’Ocupació damunt de la taula, plantejament de vagues pels abusos empresarials, un extrem que CCOO no deixa de denunciar, i davant el qual exigeix la implicació del Consell”.

Al seu judici, no es posen en marxa les propostes adequades per a una profunda transformació del teixit econòmic i productiu: “Sabem que es pot dignificar i protegir millor a les persones treballadores i als qui estan en desocupació, així com posar a la seua disposició les polítiques actives pertinents (orientació, formació, inserció) per a millorar la seua situació en el mercat de treball”.

La secretària d’Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana García Alcolea, prioritza entre les demandes sindicals “que es treballe per la creació d’ocupació de qualitat, en condicions d’igualtat, perquè els col·lectius més castigats per als efectes més lesius de les últimes reformes laborals (dones, joves, majors de 45 anys i persones desocupades de llarga duració) tinguen una oportunitat per a desenvolupar-se professional i socialment en el territori”.

La responsable sindical reclama la posada en marxa d’alternatives que produïsquen un canvi de model productiu basat en el valor afegit, i que genere estabilitat.

CCOO PV aposta per les oportunitats d’ocupació de qualitat, com les que poden derivar-se de les contractacions de foment d’ocupació que subvenciona Labora-SERVEF, “però no a qualsevol preu”. El sindicat s’oposa “que s’exhaurisquen drets als treballadors i treballadores i als abusos de les necessitats de les persones per raó de la seua edat o a causa de les seues responsabilitats familiars”.

La demanda va més enllà de mesures parcials i puntuals, sinó que aposta per aquelles globals perquè “de manera paral·lela es puga generar la recuperació de sectors productius quasi desapareguts, fomentar aquells sectors que són font generadora d’ocupació de qualitat i que al mateix temps cobreixen els serveis necessaris”.

 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

mercat medieval ontinyent