caixa popular

Tramitació de la declaraió BIC dels tocs manuals de campanes

Tramitació de la declaraió BIC dels tocs manuals de campanes
19/10/2017 -

El servici de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València col·laborarà amb la Direcció General de Cultura de la Generalitat per facilitar la tramitació de la declaració BIC dels tocs manuals de campanes en tot el terme municipal de València. Així ho ha anunciat la regidora Glòria Tello, qui ha destacat les iniciatives desenvolupades des del Govern de la Nau per poder fer realitat eixe objectiu, com ara la consecució d’un acord per unanimitat al Ple de març al debat d’una moció amb què Tello instava a la Conselleria a declarar BIC els tocs tradicionals de campanes.

Arran de la sol·licitud de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, Tello ha anunciat en la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura que el servici municipal de Patrimoni Històric i Artístic procedirà a gestionar la recollida d’informació i l’elaboració de fitxes per facilitar-li-la a la Conselleria i agilitzar així que es protegisquen tots els tocs tradicionals de campana que ho mereixen. Serà a partir d’eixe moment quan la Comissió Tècnica de Patrimoni Immaterial dictamine quins tocs seran protegits com a Bé de Rellevància Local.

Tello ha destacat el treball fet des de fa mesos, “com ara amb la iniciativa que el senador Carles Mulet va presentar a la Cambra Alta per declarar els tocs com a Bé d’Interés Cultural Immaterial” i ha valorat el que considera com “un fenomen cultural de primer ordre”. En aquest sentit, ha explicat que “n’hi ha més de 200 tipus de tocs de campanes arreu del món, segons expliquen els antropòlegs i han servit històricament com un mitjà de comunicació per anunciar casaments, soterraments o inclús avisos d’incendis”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 8 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris