25n
25N
25N

Nou debat al Magnànim per entendre i conèixer més sobre el món educatiu

Vicent Marzà i Maria Josep Amigó parlaran d’ensenyança amb els autors del llibre “L’educació” al CM Rector Peset

Arxiu

Nou debat al Magnànim per entendre i conèixer més sobre el món educatiu
02/12/2019 -

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’investigació organitza una nova sessió de Els Debats del Magnànim sota el títol de L’educació: aprendre sobre l’aprenentatge amb motiu de la presentació del llibre de Carles Hernàndez i Francesc Hernàndez. Al debat participaran el conseller d’Educació, Vicent Marzà, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó i Francesc Hernàndez i Carles Hernàndez, autors del llibre L’educació. L’acte tindrà lloc el dimecres 4 de desembre, a les 19 hores, al Col·legi Major Rector Peset (plaça de Sant Nicolau, 4) l’entrada serà lliure i gratuïta fins completar l’aforament de la sala.

Aprendre sobre l’aprenentatge

De diverses maneres, moltes persones pretenen canviar el món amb l’educació, però el que el llibre tracta, abans de res, és d’entendre-la. A l’obra s’esbrinen els mons de l’educació i l’aprenentatge. S’hi fa un recorregut des de la història de les institucions educatives i la proclamació del dret a l’educació fins a les noves orientacions sobre l’aprenentatge com a condició humana o la seua relació amb les biografies, passant per l’estudi de les lògiques dels sistemes educatius (amb les últimes dades disponibles a escala europea o valenciana), el paper dels docents, la relació amb l’entorn, etc. En resum, els autors pretenen aprendre sobre l’aprenentatge, estudiar les persones que estudien i les que s’afanyen per ensenyar i conèixer més sobre l’educació.

Carles Hernàndez Coscollà (València, 1987). Ha cursat estudis superiors de música en percussió clàssica i contemporània a Barcelona i Freiburg. Té el grau d’Educació (especialitat de Magisteri Musical) per la Universitat de Barcelona. És fundador d’Aprentell, una iniciativa que imparteix formació en centres educatius al voltant del principi d’aprendre a aprendre. Actualment és assessor en les Corts Valencianes.

Francesc J. Hernàndez (València, 1959). Ha cursat estudis de filosofia i pedagogia. És professor al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, on imparteix docència de Sociologia de l’Educació. També dirigeix l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. Ha fet estades en les universitats de Gottingen, Kaiserlautern i Viena, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 16 =

Informacion coronavirus