25n
25N
25N

Ribó, Gómez, Paulino, Català i Giner debaten el dimecres sobre la regulació dels apartaments turístics

UV

Ribó, Gómez, Paulino, Català i Giner debaten el dimecres sobre la regulació dels apartaments turístics
08/04/2019 -

Joan Ribó (Compromís), Sandra Gómez (PSPV-PSOE), Jaime Paulino (Podem), Mª José Català (PP) i Fernando Giner (Ciutadans) participen aquest dimecres, 10 d’abril, en un debat sobre la regulació dels apartaments turístics a la ciutat de València, de cara a les eleccions municipals del 26 de maig.

El debat està organitzat per la Càtedra d’Economia Col·laborativa de la Universitat de València (UV), amb entrada lliure i gratuïta a les 19 hores d’aquest dimecres en el Paranimf del Centre Cultural La Nau, avança la institució acadèmica en un comunicat.

Els cinc representants i/o candidats analitzaran la problemàtica entorn del lloguer d’apartaments turístics i confrontaran idees i propostes de regulació d’aquesta activitat, davant l’aparició de les plataformes de lloguer d’habitatges i el procés de gentrificació en barris de grans urbs.

En aquest fòrum s’abordaran qüestions com l’efecte de les plataformes digitals de lloguer d’immobles turístics sobre el cost del lloguer d’habitatge, els parcs públics d’habitatge municipal, les conseqüències d’aquesta activitat sobre el comerç i el veïnat dels barris més turístics, l’actuació inspectora i sancionadora de l’administració o la regulació dels preus o de les llicències.

L’objectiu és que els cinc expressen la seua opinió sobre aquesta activitat potenciada per les plataformes digitals i puguen exposar com consideren que afecta el dret a un habitatge digne, així com explicar les seues propostes de regulació i la manera en què pretenen atallar les dificultats per a accedir a habitatges pels elevats preus del lloguer.

La moderació del debat serà a càrrec d’Adrián Todolí, codirector de la Càtedra d’Economia Col·laborativa, i Javier Alfonso, director de ‘València Plaza’. Aquesta càtedra, impulsada pel centre d’innovació Les Naus, ha organitzat la iniciativa al costat del Vicerectorat de Cultura i Esport de la UV i la revista.

La Càtedra d’Economia Col·laborativa pretén analitzar els efectes de l’anomenada economia col·laborativa i conéixer quins riscos tenen les noves plataformes per a contrarestar-los i buscar alternatives. Se centra en tres àmbits d’anàlisis: habitatge, amb jornades com la d”Efecte Airbnb a València’ del passat mes de març, aquest debat electoral, mobilitat i la irrupció d’Uber i Cabify i la precarització del mercat laboral amb plataformes com Glovo i Deliveroo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + nou =

caixaontinyent
paterna