25n
25N
25N

De les expectatives al fracàs de Puig i Oltra

27/02/2017 -

Després de més de 20 mesos de l’anomenat Govern del Botànic, és bon moment per a analitzar amb un poc més de perspectiva la gestió d’un govern guiat pel sectarisme, imposicions, enchufismo, rancor i desídia. En aquest període hem vist moltes promeses incomplides de Ximo Puig i Mónica Oltra per un Consell condicionat pels postulats de les formacions més radicals que sustenten el Govern.

Perquè els qui van arribar al govern generant expectatives, prometent rescatar persones i governar mirant als ulls de la gent prompte van evidenciar amb les seues decisions que el que realment els importava era el repartiment de butaques i sous, justificant-ho amb un pretés mestissatge que no és més que una sort d’espionatge entre càrrecs del PSPV i Compromís.

Hi ha sectarisme en matèria educativa i lingüística, imposant uns criteris minoritaris que segueixen el mateix full de ruta de l’independentisme català. El enchufismo en Sanitat o FGV. La confrontació permanent i gratuïta amb el Govern Central. La desídia amb la qual aborden les polítiques d’ocupació o la seua obstinació a espantar les inversions de grans empreses. El rancor tractant de justificar la seva calamitosa gestió amb herències del passat. L’opacitat i falta de transparència xoquen amb el diàleg que tant anuncien però que tan poc practiquen.

Açò sí, els dependents segueixen abandonats per la vicepresidenta Oltra, amb 30.000 dependents pendents de valoració, els ajuntaments asfixiats pel traspàs de competències autonòmiques però no de diners i els sindicats denunciant suposades il·legalitats en el camp educatiu i, per citar un altre exemple, en el procés de reobertura de RTVV. A més de nombrosos escàndols que afecten destacats dirigents de PSPV i Compromís i un menyspreu per la transparència com així testifiquen fins a sis sentències del TSJCV.

Malgrat eixe bagatge desastrós, és moment de treballar per a millorar la vida dels valencians. Es fa necessari aconseguir un gran acord que millore el finançament que rep la Comunitat Valenciana de l’Estat, que no és una altra cosa que millors serveis i més oportunitats per als ciutadans. En reiterades ocasions el PP ha oferit en Les Corts el seu suport a Puig en la reivindicació d’un model just per a la Comunitat Valenciana que acabe amb la infrafinanciació a la qual ens va condemnar una mala decisió política de l’Executiu de Rodríguez Zapatero.

El nostre compromís són els valencians. I eixa és la premissa que guia l’acció política del Grup Popular en Les Corts Valencianes. Anem a redoblar els nostres esforços a través del treball parlamentari en l’oposició perquè la nostra terra siga l’espai d’oportunitats, convivència i progrés que els ciutadans es mereixen, allunyada de radicalismes i imposicions. És la nostra responsabilitat i el nostre compromís.

Eva Ortiz
Portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular
Corts Valencianes

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dos =