25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana, amb 35.565 aturats més en març, es la segona en què més augmenta aquesta xifra

El nombre total d’aturats és de 401.827 en la Comunitat

La Comunitat Valenciana, amb 35.565 aturats més en març, es la segona en què més augmenta aquesta xifra

La declaració de l’estat d’alarma i la consegüent paralització obligada de sectors laborals no essencials ha disparat el nombre d’aturats a l’estat espanyol. En concret, la Comunitat Valenciana és la segona, després d’Andalusia, en què s’ha registrat un augment més gran en el nombre d’aturats respecte al mes anterior. Segons les dades publicades en el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), la Comunitat ha registrat un total de 35.565 aturats més en el mes de març, el que suposa un augment del 9.71% en termes relatius. D’aquesta manera, el nombre total d’aturats en la Comunitat és de 401.827. Cal esclarir que aquestes xifres no compten aquelles persones afectades pels expedients de regulació d’ofici temporal (ERTO), ja que no es considera que hagen perdut el seu treball, sinó que està suspés.

Per províncies, l’augment més gran s’ha produït en València, amb 17.876 aturats més, seguida d’Alacant, amb 14.513 aturats i, per últim, Castelló, amb 3176 aturats més registrats en març. En el conjunt de la Comunitat, el sector de serveis (terciari) és el que s’ha vist més afectat per aquest augment, ja que engloba el 66% dels nous aturats. L’oci, el comerç i el turisme han paralitzat quasi totalment la seua activitat, al no ser considerades activitats essencials. L’agricultura, en canvi, només ha registrat 282 persones més a l’atur.

Aquest augment en les dades d’aturats no és exclusiu de la Comunitat Valenciana, ja que a la resta d’Espanya s’ha produït un increment generalitzat degut a la crisi de la COVID-19. Al mes de març s’han registrat 302.265 aturats a l’estat espanyol, el que suposa un 9.31% més respecte a les dades de febrer. Així, s’ha arribat a la xifra total de 3.548.312 aturats, una xifra que no era tan elevada des d’abril de 2017 a Espanya.

Els informes publicats pel SEPE mostren que l’atur ha afectat en major mesura a les dones, que conformen el 58% del total, mentre que els homes el 42% restant.

El sistema bancari ha decidit avançar l’abonament de la prestació per desocupació a aquest divendres 3 d’abril –habitualment l’abonament es produeix a partir de la segona setmana del mes– per tractar d’ajudar aquelles persones que es troben en una situació límit d’ingressos.

Cal detallar que les xifres que ofereix el SEPE són les referents a l’atur registrat, és a dir, aquelles persones que acudeixen a una oficina per a demanar treball. El Govern ha instat a les empreses a adoptar la mesura dels ERTO durant aquesta crisi del coronavirus, que ha sigut l’opció triada per la gran majoria de les empreses per garantir la viabilitat econòmica. Però, el nombre d’afectats pels ERTO no s’incorpora a la xifra oficial d’atur registrat perquè aquests treballadors, en realitat, no han perdut la feina, sinó que s’ha quedat suspesa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 19 =