25n
25N
25N

Darias creu que a la fi d'aquesta setmana començaran a remetre els contagis

Darias creu que a la fi d'aquesta setmana començaran a remetre els contagis
20/04/2021 -

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comentat que, previsiblement i segons les dades que maneja el seu departament ministerial, a la fi d’aquesta setmana començaran a remetre el nombre de contagis per coronavirus a Espanya.

L’increment de casos observats en les últimes setmanes comença a estabilitzar-se i esperem que aquesta setmana comencen ja a remetre o, almenys, s’aconseguisca el pic màxim d’ascens de transmissió”, ha recalcat la ministra durant la seua compareixença en la Comissió de Sanitat del Senat.

Aquest dilluns les comunitats autònomes van notificar 21.071 nous casos de COVID-19, 2.218 d’ells diagnosticats durant el cap de setmana, la qual cosa va elevar a 3.428.354 la xifra total de persones infectades de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. A més, la incidència acumulada en els últims 14 dies per 100.000 habitants se situa en 230,54.

“La possible estabilització de la transmissió està sent possible gràcies a l’esforç que estan realitzant les comunitats autònomes, al fet que els ciutadans estan aplicant les mesures de precaució i al fet que la vacunació està progressant adequadament”, ha sentenciat Darias.

Dit això, durant la seua compareixença en la Cambra Alta, i igual que ho va fer en el Congrés dels Diputats, la ministra de Sanitat ha anat desgranant les principals línies en les quals treballarà el seu departament ministerial, entre les quals destaca la millora del sistema d’Atenció Primària, la salut digital, l’abordatge de la cronicitat o la posada en marxa de l’estratègia de salut mental.

“La prioritat del Ministeri és reforçar i ampliar les capacitats del Sistema Nacional de Salut (SNS) de manera que, més enllà de la pandèmia, serà el nucli de la política sanitària del Govern. Per a aconseguir-ho, ens proposem reforçar la capacitat assistencial, preventiva, d’equitat, cohesió, de desenvolupament professional, d’intel·ligència sanitària i d’adaptació i resiliència”, ha recalcat Darias.

Altres mesures que Darias s’ha compromés a realitzar passen treballar en la lluita contra el tabaquisme i el consum d’alcohol en menors; el reforç del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut; el reforçament de les plantilles dels professionals sanitaris; la posada en marxa del Centre Estatal de Salut Pública; crear un depòsit estratègic de medicaments crítics; o consolidar els informes de posicionament terapèutic, entre altres iniciatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − quatre =

museo prehistoria