25n
25N
25N

Darias avança que el dimarts arribarà a Espanya la vacuna de Janssen i demana calma sobre AstraZeneca

Darias avança que el dimarts arribarà a Espanya la vacuna de Janssen i demana calma sobre AstraZeneca
10/04/2021 -

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que el dimarts arribaran a Espanya les primeres dosis de la vacuna de Janssen, que només precisa d’una dosi, i ha fet una crida a la calma a les persones que han rebut la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca.

Les previsions del Ministeri de Sanitat és que Espanya rebrà fins a 5,5 milions de vials de Janssen entre abril i juny. “El dimarts a primera hora arriben aquestes vacunes i en principi s’aplicarà d’acord amb l’última actualització de l’estratègia de vacunació en la mateixa tipologia que les d’RNA; és a dir, que anirem convergint de 80 anys per a baix”, va apuntar.

Així ho ha posat aquest dissabte de manifest després de visitar l’Hospital Universitari Insular de Gran Canària per a conéixer el punt de vacunació en el complex hospitalari.

La ministra ha afirmat que els experts estan valorant diferents opcions respecte a quin procediment seguir amb la segona dosi de la vacuna d’AstraZeneca, i ha subratllat que la decisió que prenga el Govern “vindrà sempre de la mà de l’evidència científica”.

“Les decisions que hem pres i les que continuarem prenent vénen de la mà de les persones expertes que coneixen i poden assessorar-nos per a la millora de les decisions”, va observar mentre va matisar que encara hi ha temps per a prendre la millor decisió.

Darias va exposar que sobre aquest tema hi ha diferents escenaris: un, quedar-se amb la primera dosi, ja que estableix un percentatge de protecció del 70%; i una altra posar una segona dosi en el temps oportú amb una altra vacuna de tipologia RNA, la qual cosa ja han adoptat altres països com Alemanya o França.

“Però en qualsevol cas –va continuar–, donarem a conéixer la decisió que adoptem de la mà dels experts que estan analitzant el cas i, per tant, cal demanar tranquil·litat. Les persones implicades tindran una resposta segura i en concordança a les circumstàncies de la mateixa metodologia de la vacuna en qüestió”.

Ací, la ministra va posar l’accent principalment que totes les vacunes són segures, eficaces i salven vides, entenent que el que s’està fent és maximitzar les virtuts de cada vacuna per a dirigir-les als col·lectius que puguen resultar més beneficiades.

DE LA MÀ D’EUROPA AMB LA VACUNA DE JANSSEN

Respecte a la vacuna de Janssen, Darias va explicar que el Govern d’Espanya està de la mà amb l’Agència Europea del Medicament i que cal veure el que la mateixa agència diga sobre la mateixa.

“El dimarts a primera hora arriben aquestes vacunes i en principi s’aplicarà d’acord amb l’última actualització de l’estratègia de vacunació en la mateixa tipologia que les d’RNA; és a dir, que anirem convergint de 80 anys per a baix”, va explicar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + catorze =