25n
Orgull
Orgull

Darias anuncia la volta del públic als estadis i seran les autonomies les que determinen l'aforament

Avança que pròximament es “flexibilitzarà” l’entrada als aeroports ara només permesa a passatgers, FCSE i treballadors

Darias anuncia la volta del públic als estadis i seran les autonomies les que determinen l'aforament
24/06/2021 -

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest dijous que el públic podrà tornar als estadis de futbol i de bàsquet perquè se suprimeix l’article 15.2 de la Llei de Nova Normalitat que ho impedia. No obstant això, seran les autoritats autonòmiques les que determinen l’aforament dels estadis.

Així ho ha anunciat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari en el qual s’ha acordat la retirada de la màscara obligatòria en exteriors, encara que serà necessària quan hi haja aglomeracions de gent o no es puga guardar la distància de seguretat.

En aquest context, Darias ha assenyalat amb un cert suspens: “si dic que se suprimeix l’article 15.2 de la Llei de Nova Normalitat no els dirà molt”. Tot seguit ha afegit l’explicació: “Però si els dic que aquest article té a veure amb l’afluència de públic als estadis de futbol, de la lliga professional, o de bàsquet, de l’ACB, supose que sí que sabran del que els estem parlant”.

Doncs bé, la ministra ha anunciat que en suprimir aqueix article s’autoritza la volta a la normalitat “quant a l’afluència de públic en els nostres estadis, en la lliga de futbol professional, per al començament de la lliga i també de l’ACB”.

Després de l’anunci, ha dit estar convençuda que serà una notícia ben rebuda i molt ben acceptada per a tot l’esport i per a aquest país. “Una notícia d’alegria per a l’esport”, ha reblat.

No obstant això, ha explicat també que ara seran les autoritats de les comunitats autònomes les que determinen els aforaments en els estadis. I ha afegit que en els estadis a l’aire lliure no serà necessari portar la màscara si es manté la distància de metre i mig, però si no és així, sí que caldrà portar-la. En el cas dels estadis de bàsquet que són tancats, ha precisat que serà necessari posar-se la màscara.

ES PODRÀ ENTRAR A L’AEROPORT

La ministra també ha avançat que en els pròxims dies el ministre de Transports, José Luis Ábalos, portarà al Consell de Ministres una proposta per a modificar el reial decret llei 26/2020 pel qual s’establien limitacions en l’entrada als aeroports. La intenció és flexibilitzar aqueixes mesures i que puguen accedir al recinte aeroportuari més persones que les ara permeses.

Fins ara, només es permetia l’entrada a les persones que portaren un bitllet per a viatjar, a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i al personal que treballava en els aeroports, així com al personal d’inspecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 16 =