25n
25N
25N

La dansa inaugura "Cultura viva", la nova iniciativa de reactivació cultural de Gandia

Cada dos mesos es llançarà un vídeo dedicat a una disciplina artística de la ciutat

La dansa inaugura "Cultura viva", la nova iniciativa de reactivació cultural de Gandia
02/11/2020 -

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la ballarina, professora i coreògrafa, Sonsoles Borja, ha presentat aquest matí una nova iniciativa nascuda del Consell de reactivació cultural de Gandia, de recent creació, i integrat per agents culturals de les principals disciplines artístiques i representants de tots els grups municipals.

Es tracta de “Cultura viva”, una sèrie de vídeos que es llançaran cada dos mesos a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació per fer valdre cadascuna de les disciplines. Així, el primer vídeo ret un homenatge a la dansa, produït i dirigit per Jordi Estevan i Julián López. Sonsoles Borja és la responsable de la coreografia i direcció artística. El vídeo es va rodar durant tres dies a llocs emblemàtics de la ciutat, com ara la platja Nord, l’Auir, la Marjal, el Palau Ducal dels Borja o el Teatre Serrano.

Hi van participar els ballarins professionals amb projecció internacional: Eila Valls, Lorena Borja i Daniel Doménech. A més de l’alumnat de nivell superior del Taller de Dansa Sonsoles Borja: Adriana Bataller, Carmela Codorniu, Marta Lorente, Silvia Martí i Borja Martínez.

“La cultura a Gandia és un bé de primera necessitat i cal donar-li suport i reivindicar-lo, ara més que mai. Gandia és un referent i cal mostrar-ho. D’altra banda, continuarem programant cultura a Gandia amb la màxima seguretat possible”. González ha agraït la col·laboració del regidor de Ciudadanos a l’Ajuntament, Pascal Renolt, un dels impulsors de la proposta; de Sonsoles Borja i de les ballarines i els ballarins que hi han actuat sota la seua direcció.

El següent vídeo de “Cultura Viva” estarà dedicat a les arts escèniques.

D’altra banda, cal recordar que el departament de Cultura té en marxa també una línia d’ajudes directes de 300.000 € al sector o una borsa d’artistes locals. I des de l’inici de la pandèmia va mostrar el seu compromís de no cancel·lar, sinó ajornar, els actes previstos, garantint d’aquesta forma una cultura segura sense agreujar la situació d’un dels sectors més castigats per aquesta crisi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + sis =