25n
25N
25N

Dansa València inundarà d'art espais emblemàtics de la ciutat

Dansa València inundarà d'art espais emblemàtics de la ciutat
17/01/2020 -

L’Ajuntament ha ampliat el festival Dansa València, que organitza l’Institut Valencià de Cultura (IVC), amb espectacles de dansa que es duran a terme, entre el 28 de març i el 5 d’abril, en diferents espais emblemàtics de la ciutat com les Torres de Serrano, la plaça de l’Almoina o la del Mercat de Russafa. Aquesta proposta de la regidoria d’Acció Cultural, denominada Moviments Urbans, s’inaugurarà amb tres companyies valencianes: Fil d’arena (València Dancing Forward) VDF i Dunatacá, triades després d’un procés de selecció obert des de desembre.

L’objectiu d’aquesta proposta programàtica, tal com ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, «és que el certamen isca a la trobada d’espectadors casuals que puguen desenvolupar un nou interés per aquesta disciplina de les arts escèniques que no sempre resulta accessible al gran públic».

La selecció de les propostes coreogràfiques que formen part d’aquests recorreguts de dansa per la ciutat s’ha realitzat a través d’una convocatòria pública llançada el 3 de desembre. S’han buscat tres projectes coreogràfics breus de companyies i professionals valencians que desenvolupen tant la dansa com les arts vives. Les peces seleccionades són: ‘Cos a cos’ de la companyia Fil d’arena; ‘Veus’ de la companyia Dunatacà i ‘Dual Selfie’ de València Dancing Forward.

Les tres peces coreogràfiques, d’una duració d’entre deu i 20 minuts, han sigut dissenyades per a realitzar-se a l’aire lliure, en entorns oberts. El contingut està dirigit a públic familiar i adult, combinant d’aquesta forma l’oferta per a la ciutat. La regidora d’Acció Cultural ha aprofitat la selecció d’aquestes companyies «per a posar el valor l’entesa amb els responsables de l’IVC que en les pròximes setmanes anirà presentant més línies de treball conjunt amb la ciutat».

Paral·lelament, la direcció de Dansa València ha oferit espai de treball en La Granja de l’IVC a les companyies seleccionades per a Moviments Urbans, per a facilitar-los el procés de creació o adaptació de les peces si deriven de coreografies o espectacles més llargs, així com per a ajustar-les al format breu i urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − cinc =

mercat medieval ontinyent