caixa popular

Vora 1.500 persones participaran en la dansà de la Mare de Déu

El colectivo fallero será el más numeroso, con 240 parejas

Vora 1.500 persones participaran en la dansà de la Mare de Déu
10/05/2018 -

La tradicional dansà de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats comptarà enguany amb una xifra rècord de participants, amb un total de 719 parelles, 240 de les quals seran de fallers i falleres, el col·lectiu amb una major representació en aquest esdeveniment. La participació total enguany suposa un 77,1 % més que en l’última celebració del mandat anterior.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat el gran creixement de la xifra de participants, «que s’ha multiplicat gràcies a un procés participatiu amb presència de tots els grups de ball, que han debatut totes les propostes que han posat sobre la taula i han consensuat i votat un model de forma democràtica».

Respecte a la xifra de participants, en 2015 hi hagué 406 parelles, que es varen augmentar fins a les 408 l’any següent. No obstant això, el gran increment s’ha produït en els darrers dos anys: en 2017 passaren a ser 662, i enguany, un total de 719 parelles ballaran en els diversos torns implementats l’any passat a la Plaça de la Mare de Déu.

Els augments han beneficiat especialment el col·lectiu faller, que ha passat d’estar representat per 9 parelles en 2015 a les 240 parelles que ballaran enguany, més de 26 vegades més. Enguany es comprovarà com funciona aquesta nova metodologia per poder continuar millorant aquesta celebració l’any que ve. La fallera major de València, Rocío Gil, i la seua cort d’honor ballaran amb els seus grups de ball com a màximes representants de les Falles.

En total, enguany ballaran les 240 parelles esmentades de fallers i falleres (divendres a les 23.00 hores), 159 parelles de València (dissabte a les 24.00 hores, després del castell de focs artificials) i unes altres 101 dels pobles (dissabte a les 18.00 h). A més, hi haurà unes altres 219 parelles de xiquets i xiquetes que, enguany, seguint les peticions del col·lectiu faller, ballaran divendres de vesprada (20.00 h) per evitar la calor del matí.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + quinze =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris