25n
25N
25N

El temporal causa danys per valor de 8 milions d’euros al sistema de depuració d’aigües d’Ontinyent

Prop de 9.000 m³ diaris d’aigües residuals sense depurar recorren la conca del Clariano fins a l’embassament de Bellús

El temporal causa danys per valor de 8 milions d’euros al sistema de depuració d’aigües d’Ontinyent
16/09/2019 -

L’històric temporal de pluja que va desbordar el riu Clariano al seu pas per Ontinyent el passat dijous ha causat danys per valor de 8 milions d’euros al sistema de depuració d’aigües de la ciutat. Els tècnics municipals que han descobert els danys, han constatat que els desperfectes inclouen danys greus als dos principals col·lectors de la ciutat i l’aturada de la depuradora, situació que està provocant el vessament diari al voltant de 9.000 m³ d’aigües residuals urbanes i industrials dels termes d’Ontinyent i Agullent al Clariano.

L’Alcalde, Jorge Rodríguez, acompanyat per regidors i tècnics municipals, ha participat hui a una primera reunió d’urgència a la seu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a València per tractar la situació, a la qual s’ha convocat també a l’Ajuntament d’Agullent, l’empresa EGEVASA, la Diputació de València i l’entitat Pública de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana (EPSAR). Allí, l’alcalde sol·licitava a les entitats implicades una solució d’urgència davant una situació que els tècnics adverteixen que serà més greu a mesura que el cabal de pluja baixe, deixant al riu únicament aigües residuals sense depurar.

L’actual sistema de depuració d’aigües data de 1982, després de les inundacions derivades de les fortes pluges que van provocar la coneguda com a “pantanada Tous”. Un sistema que ha quedat inhabilitat en quedar destruïts per la força de l’aigua els dos principals col·lectors (l’est, que replegava l’aigua residual del nucli urbà, i l’oest, que feia el propi amb les aigües residuals industrials dels polígons d’Ontinyent i Agullent), provocant al seu torn l’aturada de la depuradora.

Després de la primera reunió de hui, està previst que aquesta setmana visiten la zona el Comissari d’Aigües, així com membres del Govern Valencià, als que es traslladarà des de l’Ajuntament la necessitat d’actuacions urgents per atendre la situació provocada per un episodi de pluja sense precedents al terme, donant una solució definitiva que permeta evitar noves situacions com aquesta al futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 5 =