25n
25N
25N

Daniela González, primera dona presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat

El fins ara president, Pedro Rodríguez, s’acomiada de la Federació per a exercir de senador

Daniela González, primera dona presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat
11/05/2019 -

Daniela González s’ha convertit aquest dissabte en la primera dona presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb més del 94 per cent dels vots durant la primera Assemblea General de l’entitat de 2019 celebrada aquest dissabte a Pego (Alacant).

De la mateixa manera, les societats musicals han ratificat les incorporacions a la Junta Directiva propostes per l’última assemblea intercomarcal i s’han recolzat totes les propostes amb una mitjana del 93% dels vots, entre les quals es troben els balanços de gestió i actuació econòmica de 2018, ha explicat FSMCV.

D’aquesta forma, Daniela González ha sigut ratificada en el càrrec, que es produeix després de la renúncia de Pedro Rodríguez, fins al moment president, després del pas donat per aquest feia l’àmbit polític, com a senador independent en el grup del PSOE.

Daniela González es converteix, d’aquesta forma, en la primera dona que presideix aquesta entitat. Integrada en la seua Junta Directiva fa ara deu anys, ocupava fins a aquest dissabte el càrrec de vicepresidència de la Federació.

DANIELA GONZÁLEZ

Des de 2012 fins a 2018, González ha sigut la responsable de la formació desenvolupada en la mateixa ocupant el càrrec de directora del Centre d’Estudis de la FSMCV. De família de músics, és des de 2015 vocal de la Junta Directiva de la Societat Musical Santa Cecilia de Xilxes, on va començar els seus estudis musicals.

La seua formació va continuar en el Conservatori de Grau Mitjà de Castelló i ha sigut professora de solfeig a l’escola de música de la seua societat i directora de la seua Banda Juvenil durant diversos anys.

En l’àmbit professional, Daniela González compta amb una “dilatada” trajectòria en l’àmbit empresarial. Després de 18 anys exercint llocs directius en una multinacional, va fundar la seua pròpia empresa dins de l’àmbit de l’assessoria i els serveis a empreses i particulars.

“És un honor prendre la presidència de la Federació i al costat de tot l’equip de la Junta Directiva continuarem treballant en els nostres compromisos adquirits amb les societats musicals en les eleccions del passat octubre”, ha destacat.

González ha subratllat que els objectius de la FSMCV per als pròxims anys són el “foment de l’ocupabilitat dels músics, generant activitats encaminades a la seua professionalització, l’ampliació de les Unitats artístiques de la FSMCV, dels serveis a les societats musicals i la potenciació dels segells federals d’edició i producció discogràfica, entre molts altres”, ha declarat.

Al costat de Daniela González, conformaran la Junta Directiva de la FSMCV Roberto Escobar (vicepresident), Remigi Morant (vicepresident educatiu), Manuel Muñoz (vicepresident artístic), Enric Portalés (vicepresident segon), Lourdes Gavilá (secretària general), Mª Ángeles Durán (tresorera) i els vocals. A ells s’uneixen els tres presidents provincials de la Federació a Alacant.

L’acord incorpora quatre cares noves a la candidatura triada per les societats musicals en les eleccions realitzades durant la passada assemblea general del mes d’octubre i que va obtenir el suport majoritari dels socis de l’entitat.

COMIAT DE PEDRO RODRÍGUEZ

El president sortint, Pedro Rodríguez, ha protagonitzat un comiat “emotiu”: “Agraïsc a les societats musicals tot el que he rebut de vosaltres després de 30 anys de treball i també el fort suport rebut sempre per la gestió realitzada”.

Ha assenyalat que les “societats musicals, encara que tenen les seues dificultats diàries, viuen un gran moment després de 50 anys de trajectòria federal”, per la qual cosa les societats musicals han de “ressaltar el fet d’haver sigut declarades BIC en 2018”.

“Us anime a aspirar a nous i més alts reconeixements, com el Premi Nacional de Cultura, el Princesa d’Astúries o una declaració de la UNESCO com a Patrimoni immaterial de la humanitat”, ha afegit.

Pedro Rodríguez ha sigut membre de la Junta Directiva de la FSMCV des de 2004 a 2006, vicepresident des de 2006 fins a 2014 i president de la Federació des d’octubre de 2014 fins hui.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − quatre =

museo prehistoria