25n
25N
25N

Daniel Nebot s'encarregarà de donar-li un nou impuls al Museu Històric

Daniel Nebot s'encarregarà de donar-li un nou impuls al Museu Històric
23/10/2016 -

El dissenyador Daniel Nebot ha sigut triat per realitzar el projecte expositiu per reformar el Museu Històric Municipal de València. Adequarà així les seues instal·lacions als paràmetres pertinents de conservació i remodelarà l’exposició a partir de plantejaments museístics moderns. L’adjudicació s’ha resolt este mes després d’haver contactat amb quatre professionals o equips de professionals del disseny amb experiència i prestigi reconegut per sol·licitar-los propostes.

“La proposta de Nebot s’adequa perfectament a les necessitats de la intervenció, amb un plantejament integrador i propostes de disseny interessants”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, qui ha indicat que el Servici de Patrimoni Històric i Artístic dóna així un pas més en l’objectiu d’adaptar un museu tan important als projectes expositius actuals. “Esta actuació arribarà després que el personal del servici municipal elaborara un pla museològic i que es considerara que la contractació d’una empresa especialitzada en disseny museogràfic era la millor opció per elaborar el projecte expositiu”, ha afegit.

Tello ha afirmat que cal revertir el fet que el Museu Històric siga un dels tresors del patrimoni de la ciutat de València més desconeguts, tot i trobar-se a l’edifici de l’Ajuntament. No obstant això, ha valorat molt positivament l’efecte que ha tingut per al museu, en augment de visites i coneixement, la decisió del Govern de la Nau d’obrir les dependències municipals i permetre l’accés al balcó consistorial. “Este Museu Històric és emblemàtic i tenim un compromís ferm per recuperar-lo per a la ciutadania, modernitzar-lo i situar-lo per fi dins dels paràmetres museològics en matèria de conservació preventiva”, ha explicat la regidora.

El projecte expositiu es lliurarà abans que acabe l’any per poder fer la contractació i l’execució d’obres pertinents durant 2017. “El projecte destacarà pel seu caràcter integrador. A més, destaca la proposta d’afegir una nova sala expositiva que servirà de presentació a les altres, donant-los una lectura coherent”, ha destacat Tello per finalitzar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 9 =