25n
25N
25N

La DANA es mourà aquest cap de setmana cap al nord i la setmana vinent hi haurà tempestes menys intenses

La DANA es mourà aquest cap de setmana cap al nord i la setmana vinent hi haurà tempestes menys intenses
13/09/2019 -

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que està deixant pluges torrencials des del dimecres es desplaçarà lentament cap al nord i deixarà precipitacions i tempestes en nombroses zones, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, aquest divendres les pluges podran ser localment fortes i o persistents en el quadrant sud-est de la Península i Balears i seran aquest divendres també molt forts i fins i tot de nou torrencials en la zona de Llevant.

El dissabte es desplaçaran a la zona centre i no es descarten al Mediterrani andalús, en el Llevant i Eivissa i el diumenge en la zona centre, l’interior sud-est, València i Prepirineu.

De forma més feble i dispersa podran afectar altres zones, excepte el divendres en el terç nord de la Península i est de Balears; el dissabte en l’est de Catalunya i Balears, en el litoral de Galícia i el Cantàbric; el diumenge en els litorals de Galícia, Cantàbric occidental, en el d’Andalusia, Murcia i Girona, ni tampoc a Balears.

Quant a les temperatures no s’esperen grans canvis en les temperatures, mentre els vents bufaran forts o amb intervals de fort el divendres i el dissabte en el litoral de Llevant, la costa nord-oest de Galícia i Alborán.

El diumenge al principi del dia el vent bufarà fort o amb intervals de fort en el litoral sud-est peninsular, oest de Balears i, ocasionalment en el litoral de Galícia.

A Canàries s’esperen intervals nuvolosos en el nord de les illes més muntanyenques i cels poc nuvolosos o buidats en la resta.

De cara a la setmana vinent, entre el 16 i el 22 de setembre la majoria d’escenaris apunten al fet que la DANA es quedarà sobre la Península, encara que s’anirà afeblint gradualment, amb precipitacions ocasionalment acompanyades de tempesta que seran de menor intensitat i extensió que les de dies anteriors.

Encara que la AEMET assenyala que hi ha una “notable i creixent incertesa”, el dilluns afectaran la meitat nord i part de la meitat sud, el dimarts a l’extrem nord peninsular, Comunitat Valenciana i zones limítrofes.

Des del dimecres la AEMET no poden descartar-se precipitacions que seran en general febles en quasi qualsevol punt de la Península, ni al principi a Balears, no obstant això, no s’esperen en l’extrem sud-oest peninsular.

De cara al final de la setmana vinent observa un possible augment de la probabilitat de precipitacions en el nord-oest peninsular.

A Canàries predominaran els cels poc nuvolosos o buidats i amb alguns intervals nuvolosos en el nord.

En general no s’esperen grans canvis en les temperatures i es mantindran els valors normals.

Els vents alisis bufaran a Canàries, del nord-est en el litoral de Galícia, amb intervals ocasionals de fort i ponent en l’Estret els primers dies, per a després bufar llevant amb intervals de fort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − nou =