25n
25N
25N

Rubén Martínez Dalmau: “Ontinyent ha de ser una prioritat per a les administracions publiques”

Dalmau se reune con Jorge Rodríguez para estudiar soluciones a la situación de las fmilias que no puedan volver a sus viviendas en la Cantereria

Rubén Martínez Dalmau: “Ontinyent ha de ser una prioritat per a les administracions publiques”
17/09/2019 -

“Ontinyent ha de ser una prioritat per a les administracions públiques” per tal de resoldre les situacions creades per l’històric episodi de pluja registrat a la ciutat. Així ho manifestava aquesta vesprada el Vicepresident Segon del Consell Valencià i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, després de la reunió mantinguda en l’Ajuntament amb l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez.

En l’encontre, al qual també acudien diversos regidors i regidores d’Ontinyent i tècnics de la Conselleria, s’estudiaven solucions per a la situació de les famílies que no puguen tornar als seus habitatges al carrer de la Cantereria una volta finalitzen els treballs de neteja i valoracions tècniques. Jorge Rodríguez agraïa al Conseller la predisposició mostrada “per atendre al problema que suposarà reubicar a aquestes famílies –les primeres estimacions calculen que entre el 20 i el 30% de les cases podrien no ser habitables– i també per ajudar-nos en l’esforç que suposa fer una valoració exhaustiva de l’estat de les cases”.

Rubén Martínez Dalmau recordava que el divendres vinent el Consell aprovarà les ajudes de post emergència “i a partir d’ací treballarem perquè aquestes persones puguen tornar a les seues cases en les condicions de vida digna que mereixen tots els espanyols i espanyoles”, manifestava. El Conseller també incidia en què en moments com aquests “cal fer èmfasi en les preguntes que ens hem de fer sobre el canvi climàtic, perquè podrem evitar aquests desastres només si canviem cap a una societat més verda i sostenible”, assenyalava.

Tant l’alcalde com el Conseller d’Habitatge coincidien en la necessitat de donar una solució integral als problemes que presenta la zona en episodis de fortes pluges, apuntant-se per part de Martínez Dalmau que, una volta es resolga la situació d’emergència que encara es manté, la ciutat “ha de ser objecte d’un estudi seriós per fer una reorganització de zones vulnerables, com la que s’ha vist afectada, i de quines són les alternatives que tenim”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 7 =