Dalmau: “Som els únics que podem aconseguir el canvi en la Comunitat Valenciana i en Espanya"

El líder de la confluència Unides Podem-EUPV considera que la gestió del Botànic ha sigut positiva però “insuficient” i centra el seu discurs en la necessitat de progrés en la Generalitat i el govern estatal

archivo

Dalmau: “Som els únics que podem aconseguir el canvi en la Comunitat Valenciana i en Espanya"
15/04/2019 -

La confluència política formada per Unides Podem i Esquerra Unida pel País Valencià (EUPV) es prepara amb una carrera de fons per a aconseguir el seu millor resultat en les Eleccions Autonòmiques de la Comunitat Valenciana de 2019. El 28 d’abril coneixeran si finalment poden convertir-se en la “garantia del canvi” que va començar el Govern del Botànic, un fet on la seua posició seria fonamental perquè són els “únics” que poden fer-ho.

Així ho ha manifestat el candidat a la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, en el míting que obri la campanya d’Unides Podem-EUPV a Castelló. Una qüestió a la qual també ha fet referència Rosa Pérez Garijo, la candidata per València: “Ens presentem per a completar un canvi que sense nosaltres és impossible. Som els únics capaços de revertir les privatitzacions, d’ampliar drets i serveis públics, perquè a nosaltres no ens tremolen les cames quan ens criden les grans empreses i poderosos que només volen blindar els seus beneficis en contra del benestar de la gent”.

En aquest sentit, Dalmau, que va participar en el primer debat electoral d’aquestes eleccions, organitzat per Cadena SER, valora que aquesta legislatura ha sigut “de transició”. “Calia sanejar les institucions i acabar amb la corrupció de més de 20 anys del PP que ens ha deixat un deute impagable i ara cal completar el canvi no solament a la Comunitat Valenciana, sinó a Espanya”. A pesar que el seu balanç és positiu, considera que no cal conformar-se i que “la gestió ha sigut insuficient”, per la qual cosa Unidas Podemos aconseguirà el canvi per a la Comunitat Valenciana i Espanya.

Dalmau: “Perquè no torne la dreta cal redoblar el canvi, garantint un govern progressista en Espanya i en la Generalitat”

Precisament l’esment al govern estatal és protagonista del seu discurs. En el debat radiofònic, el líder de la formació morada valenciana va voler recordar al públic que el seu partit ha sigut “el motor del canvi” perquè “si la gent va a la farmàcia i no ha de pagar una part dels medicaments ha sigut en gran manera per Podemos, igual que ha ocorregut amb la creació d’una agència antifrau”, per exemple.

Així, a Castelló ha advertit que Ximo Puig, actual president, “trencarà el Botànic si no dóna suport a un govern amb Podemos a Espanya”. “Perquè no torne a la dreta cal redoblar el canvi, garantint un govern progressista a Espanya i en la Generalitat. Perquè hi haja un govern del canvi i de progrés en la Comunitat Valenciana que veritablement ens permeta avançar, ha d’haver-hi un govern del canvi i de progrés a Espanya, no entendríem una altra posició de Puig”, ha afegit.

D’altra banda, ha remarcat que la confluència és l’única que pot garantir el canvi del sistema de finançament autonòmic, “qüestió fonamental perquè aquesta autonomia continue avançant i davant la qual els socialistes han demostrat la seua falta de compromís”. D’aquesta manera, s’ha referit a la proposta electoral del PSOE, que planteja una reforma modificant la ‘regla de despesa’ per a adequar la distribució actual dels recursos públics entre els diferents nivells de l’Administració i garantir la igualtat d’accés als serveis públics per a totes les persones. Podem, en canvi, proposa basar-se en un “sòl d’ingressos” en comptes d’un “sostre de despesa”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 7 =

cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019