25n
Orgull
Orgull

Dalmau després de la reunió amb Soler: "El Consell del Botànic ha d'afrontar unit el problema de finançament"

Dalmau després de la reunió amb Soler: "El Consell del Botànic ha d'afrontar unit el problema de finançament"
03/09/2019 -

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha plantejat aquest dimarts al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que el Botànic “ha d’actuar amb unitat, ha de treballar amb consens” i “ha d’afrontar com un govern unit aqueix problema de finançament” que, ha recordat, ve “des de l’època del PP”.

“I ara mateix el que hem de fer és buscar la manera perquè a Espanya hi haja govern perquè els drets dels valencians no poden dependre del capritx de Pedro Sánchez de fer o no un govern de coalició”, ha indicat.

El conseller socialista Vicent Soler s’ha reunit aquest dimarts amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i després amb el vicepresident segon amb l’objectiu d'”assentar” un “criteri comú” sobre la gestió del pressupost de la Generalitat de l’últim quadrimestre de l’any i posar sobre la taula una proposta per a poder realitzar retencions de crèdit en les partides disponibles en cada conselleria.

Al final d’aquesta, Martínez Dalmau ha explicat que Soler li ha plantejat una mica del que ja havia avisat en reunions prèvies, que hi ha “un problema quant al creixement de la despesa i cal plantejar mecanismes de control d’aqueix creixement de la despesa”. El problema, ha incidit, “es deu fonamentalment al fet que no hi ha govern a Espanya”.

“He sigut reivindicatiu amb el PSPV, estic convençut que (Ximo) Puig entén que el problema espanyol afecta molt als valencians i demane a Pedro Sánchez, a (José Luis) Ábalos i a la gent del PSOE que entenga que els valencians necessitem urgentment un govern a Espanya”, ha incidit.

Preguntat sobre si li ha concretat ajustos a realitzar en Habitatge, el conseller ha assenyalat que “no afectaran els drets socials” i en la reunió s’ha plantejat que aquesta deu ser una àrea prioritària, com estableix el Botànic II, i “només es faran retencions de crèdit en aquells casos que no afecten el dret constitucional a l’habitatge”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 1 =