25n
25N
25N

Dalmau sobre taxa turística, begudes ensucrades: "No farem res per a actuar deslleialment amb el Botànic"

Dalmau sobre taxa turística, begudes ensucrades: "No farem res per a actuar deslleialment amb el Botànic"
06/07/2019 -

El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha defensat que el Consell és un govern que “pren les decisions col·legiadament” i que totes les mesures que es puguen plantejar, ja siga una taxa turística, una taxa per a les begudes ensucrades o el Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDRR) hauran de ser “àmpliament debatudes” i “tindre una percepció positiva abans d’implementar-se”.

“No farem res per a actuar deslleialment amb la majoria del Botànic”, ha assegurat Dalmau en una entrevista a Europa Press. De fet, ha restat importància a la polèmica sobre la taxa turística que aquesta setmana ha fet que s’enredaren en Twitter diversos membres de Compromís, Unides Podem i PSPV.

Els acords del Botànic II, ha dit, insten a “buscar mecanismes de sostenibilitat turística tan social, econòmica com a ecològica” i en aquest sentit, la taxa turística pot ser un bon mecanisme, no dic que l’únic, entre punts més”. En la seua opinió, “no cal tindre por a parlar sobre coses que en altres llocs s’han demostrat eficients i vàlides”, com la taxa turística. El que és bo en altres llocs pot ser bo també ací”, ha argumentat.

Encara així, el vicepresident ‘verd’ ha admés que “ara mateix” té “altres prioritats”: acabar amb els problemes d’emergència habitacional, avançar en lloguers socials i ampliar parc públic d’habitatges. La taxa requerirà “un debat en el marc del Consell, haurà de ser àmpliament debatuda i tindre una percepció que és positiva abans d’implementar-la”, ha puntualitzat.

En tot cas, “Podemos sempre s’ha entés que el turisme ha d’ajudar la sostenibilitat del sistema i col·laborar amb la reducció de la petjada ecològica i de la precarització en àmbits del turisme, i per a això cal buscar els mecanismes corresponents”.

Dalmau ha volgut aclarir que la funció de la vicepresidència ‘verda’ és coordinar les competències transversals perquè es complisquen els objectius del pla de lluita contra el canvi climàtic i per a la transició verda, “sempre col·locant el dit en les coses que creiem que són importants per a mantindre el nostre planeta i cuidar-lo per a les generacions futures”, ha remarcat.

Per a això, Unides Podem lluitarà perquè el pacte del Botànic II, que han decidit “tots en comú” que siga “el seu programa de transformació, es complisca i canvie vida de la gent a millor, però també entenent que té moltes possibilitats i és la base”.

A partir d’ací, es tracta d'”avançar debatent” en qüestions com la taxa per a begudes ensucrades o un Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDRR). “Tot caldrà parlar-ho però sempre entenent que el Consell és un govern i que formem part d’un govern que pren les seues decisions col·legiadament. Nosaltres no farem res per a actuar deslleialment amb la majoria de botànics”, ha sentenciat.

UN MODEL PER A la RESTA D’ESPANYA

Dalmau s’ha mostrat convençut que el Botànic II, amb l’entrada de Podemos en la gestió, podrà “aprofundir en les transformacions socials, millorar la qualitat de vida dels valencians” i vas convertir en “un model de govern per a la resta d’Espanya”.

La relació amb els seus socis de govern, PSPV i Compromís, és “enormement franca”. “Cadascun té clar per a què estem en política i encara que és veritat que tenim posicions que poden divergir en algunes qüestions, no hi ha cap dubte, tenim un programa comú signat pel Botànic i tots tenim clar que si l’apliquem, la vida de les persones millorarà”, ha ressaltat.

“Amb independència de les nostres visions ideològiques tenim un acord que pot canviar la vida de la gent, que és l’acord del Botànic II i que cal respectar-lo”, ha insistit.

Personalment, ha dit sentir-se “molt ben trobat” i ha considera l’entrada de Unides Podem en el Consell “enormement positiva en tots els sentits”.

Als partits de l’oposició no obstant això els veu “aturats”, quan “no se’ls paga per a parlar mal de la gent i criticar sinó perquè proposen i facen política des de les Corts Valencianes, ha puntualitzat.

Dalmau, que s’ha descrit com un “demòcrata fins a l’última vena” que corre pel seu cos, ha recordat a l’oposició que la seua funció és “controlar i proposar”, alguna cosa que li agradaria que “feren més”. Així, ha garantit que “totes les propostes que puguen servir per a millorar la vida de les persones vinguen d’on vinguen, seran molt benvingudes en el Consell”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 14 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020