25n
Orgull
Orgull

Dalmau planteja la cessió d'habitatges buits per a lloguer social en zones rurals a canvi de la seua rehabilitació

Carles Desfilis

Dalmau planteja la cessió d'habitatges buits per a lloguer social en zones rurals a canvi de la seua rehabilitació
27/08/2019 -

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, preveu impulsar en les pròximes setmanes la creació d’un inventari, a través dels ajuntaments, per a facilitar la cessió d’habitatges buits en zones rurals a famílies en lloguer social a canvi de la seua rehabilitació.

Aquest departament també treballa en la creació de la ‘Plataforma en Xarxa’, un portal web amb informació i ofertes d’habitatges disponibles per a lloguer i compra. La intenció d’aquesta plataforma és fer pública i posar en coneixement l’oferta d’habitatge en les zones rurals.

Per al conseller, aquestes iniciatives “ajudaran a revitalitzar el sector de les transaccions immobiliàries, que des de fa uns anys va de mal borràs en les zones rurals de la Comunitat Valenciana”. Aquestes propostes s’inclouen en l’acció coordinada del Consell contra la despoblació i els desequilibris territorials.

Així mateix, Martínez Dalmau ha manifestat l’aposta per afavorir l’estalvi i l’eficiència energètica de les llars en els entorns rurals, que permetrà “millorar la qualitat de vida” de les persones que viuen en ells.

Segons ha dit, el món rural es caracteritza per tindre edificacions “molt envellides” i que, per tant, necessiten adequar-se per a ser energèticament sostenibles, mantenint l’arquitectura tradicional d’aquestes zones.

Des del seu departament s’està treballant en el diagnòstic de les manques i necessitats que hi ha en el món rural per a establir les línies estratègiques de desenvolupament territorial 2020-2030 per al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica de les llars.

“Aquests programes de rehabilitació integral i adequació a la normativa ens ajudaran a fer front als problemes de pobresa energètica existents en el món rural. Un nou enfocament que aprofitarà per a proporcionar una imatge del món rural més verd, sostenible i viable“, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + set =