25n
25N
25N

Dalmau i España estrenyen la col·laboració entre totes dues conselleries en matèria d'habitatge i mobilitat

Els titulars d’Habitatge i Política Territorial han coincidit en la necessitat de reforçar el diagnòstic de connectivitat del parc públic d’habitatge amb la mobilitat sostenible i pública

Dalmau i España estrenyen la col·laboració entre totes dues conselleries en matèria d'habitatge i mobilitat
27/10/2020 -

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han mantingut una trobada de treball per a coordinar iniciatives en matèria de mobilitat sostenible i habitatge sota el paradigma de millorar i impulsar la connectivitat entre els espais habitables i el transport sostenible com a clau per a fer més saludables l’entorn que habitem.

Durant la reunió, en la qual també han participat la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, i la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, s’han analitzat diverses línies de treball com l’actualització de les normes d’habitabilitat i disseny sobre les quals la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ja està treballant.

Un altre dels temes abordats han estat els projectes pilot de construcció d’habitatge públic que s’estan desenvolupant des de la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció i que serviran per a experimentar diverses solucions relatives a la mobilitat i l’habitatge.

El conseller Aracadi España ha destacat la importància de la col·laboració entre els diferents departaments del Consell “per a incorporar elements que fomenten la mobilitat sostenible en la rehabilitació i construcció del parc públic d’habitatges. És necessari continuar apostant per actuacions o mesures que fomenten la mobilitat sostenible quotidiana per a continuar lluitant contra el canvi climàtic”.

En aquesta línia d’actuació, totes dues conselleries s’han emplaçat a treballar conjuntament per a detectar oportunitats i solucions innovadores per a la mobilitat sostenible en entorns urbans que puguen ser implementades en col·laboració amb els municipis on s’impulsa i es financen actuacions.

En aquest sentit, Laura Soto ha destacat “el paper exemplaritzant que ha de complir l’administració en tots els àmbits i actuacions en els quals participe perquè la seua experiència servisca d’exemple per a replicar i impulsar projectes sostenibles”.

Finalment, també s’ha tractat la necessitat de reforçar el diagnòstic de connectivitat del parc públic d’habitatge amb la mobilitat sostenible i pública, i que totes les actuacions en matèria d’habitatge tinguen com a vector la mobilitat sostenible que és un eix alineat amb les polítiques del Consell i amb el full de ruta de l’Agenda Urbana Valenciana en la qual totes dues conselleries estan treballant a l’uníson.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − sis =