25n
25N
25N

Dalmau destaca el "gran esforç" del Consell per a millorar la situació del parc públic d'habitatge

Dalmau destaca el "gran esforç" del Consell per a millorar la situació del parc públic d'habitatge
23/08/2019 -

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat aquest divendres que des del Consell “s’està realitzant un gran esforç per a millorar la situació del parc públic d’habitatge a la Comunitat per a millorar les condicions de vida dels valencians”.

“Amb actuacions com la de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Xàtiva pretenem impedir la degradació dels barris i evitar que les famílies es vegen abocades a deixar les seues cases per falta de recursos per a condicionar-les”, ha indicat, després d’interessar-se per l’execució d’aquesta actuació que s’està duent a terme en el barri antic de la ciutat i comprometre’s amb l’alcalde, Roger Cerdà, a visitar pròximament les obres.

El conveni signat establia per a l’exercici 2018 un desemborsament d’1.815.257 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 1.275.000 euros i la Generalitat participa amb 540.275 euros.

Segons ha informat el govern valencià en un comunicat, l’acord de 2015 entre el Ministeri, la Conselleria i l’Ajuntament fixava una inversió total de 4.428.799 euros, dels quals 1.556.000 euros correspon al Ministeri, 565.714,28 euros són a càrrec de Generalitat, i la resta de l’Ajuntament de Xàtiva i de particulars.

El conjunt de les obres comprenen la rehabilitació de més d’un centenar d’habitatges que presenten patologies estructurals i problemes d’accessibilitat i barreres arquitectòniques.

També es preveu la demolició d’altres 10 habitatges pel seu estat d’abandó i deterioració, i la posterior substitució per nous habitatges amb major eficiència energètica (qualificació mínima tipus ‘B’), així com el reallotjament temporal necessari de les famílies per a aquesta operació de renovació urbana.

Per part seua, les actuacions de reurbanització en els espais públics contemplen millorar l’accessibilitat en el mitjà urbà i serveis com a sanejament i enllumenat.

El mes de maig passat, l’ajuntament de la capital de La Costera va procedir a efectuar els ingressos als beneficiaris de les primeres subvencions per a la rehabilitació d’immobles. En concret, a aquells que ja havien complit amb els requisits exigits i la tramitació dels expedients en obtindre la qualificació definitiva d’actuació per la Direcció General d’Habitatge de la Generalitat.

En total, es van presentar 106 sol·licituds de rehabilitació d’immobles. Encara que al principi les ajudes ARRU cobrien actuacions de 99 edificis, des del propi consistori es va acordar estendre les ajudes per a les set sol·licituds restants amb recursos municipals, atés que també complien els requisits exigits.

El centre històric de Xàtiva va ser declarat conjunt històric artístic en 1982. Des de llavors s’han escomés en el mateix diferents programes i actuacions de renovació urbana dirigits a conservar el seu valuós patrimoni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

Informacion coronavirus
escalante