25n
25N
25N

El CVC espera del futur Consell que els poders públics "se sensibilitzen cada dia més amb la ciència i la cultura"

EP

El CVC espera del futur Consell que els poders públics "se sensibilitzen cada dia més amb la ciència i la cultura"
30/04/2019 -

El secretari del Consell Valencià de Cultura (CVC), Jesús Huguet, ha assenyalat que espera que els poders públics se sensibilitzen “cada dia més” amb la ciència i la cultura, ja que ha ressaltat que sense la primera Espanya serà “un país tercermundista” i la segona és “un element prioritari de convivència”.

Així s’ha pronunciat aquest dimarts el secretari en declaracions a Europa Press, moments abans de la sessió ordinària del Ple del CVC, preguntat per què li demana l’organisme consultiu al futur govern valencià que es forme després dels resultats de les eleccions autonòmiques del 28A.

Huguet no ha entrat a valorar el desenllaç dels comicis –posat que la institució és un organisme autònom, ha recalcat– i ha assenyalat que procuren que “totes les sensibilitats polítiques tinguen present la cultura, l’educació i la ciència”.

“Esperem que cada dia més se sensibilitzen els poders públics amb la cultura i la ciència, perquè sense ciència serem un país tercermundista, és bàsica; i la cultura és un element prioritari de la convivència de la gent. Desitgem que totes les forces polítiques cada dia el tinguen més present i que el nou paradigma siga un en el qual la ciència i la cultura siguen bàsics”, ha ressaltat Huguet.

Preguntat per si el CVC voldria que la Conselleria de Cultura fóra independent d’Educació, el secretari de l’organisme ha sostingut que pronunciar-se sobre això no és la seua missió, sinó que és “informar i assessorar”, i ha puntualitzat: “Personalment, em podria agradar que hi haguera una Conselleria de Cultura i de Ciència específica, però no té major importància, l’important és la sensibilitat dels poders públics en la cultura i la ciència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 17 =

museo prehistoria