25n
25N
25N

El CVC aprova l'avantprojecte de pressupostos de 2020 amb una reducció de 1,79% per les retallades del Consell

El CVC aprova l'avantprojecte de pressupostos de 2020 amb una reducció de 1,79% per les retallades del Consell
30/09/2019 -

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat l’avantprojecte de pressupostos per a l’exercici 2020 amb una disminució del 1,79 per cent respecte als comptes de 2019, després de “una invitació per part de la Conselleria d’Hisenda per a reduir els pressupostos”.

Així ho ha explicat aquest dilluns el secretari del CVC, Jesús Huguet, en la sessió ordinària del ple de l’organisme, on ha indicat que la pròrroga dels pressupostos estatals és “molt més greu” en el cas valencià, perquè “el dèficit pressupostari és flagrant”.

“No podem fer cap pressupost que signifique més despesa, hi ha una invitació per part de la Conselleria d’Hisenda per a reduir els pressupostos”, ha detallat Huguet, encara que ha assegurat que aquesta reducció pressupostària “no afecta en absolut a cap de les activitats del CVC”.

L’organisme tancarà els seus comptes per a 2020 en 1.485.000 euros, pels 1.512.000 dels pressupostos de 2019, la qual cosa suposa una disminució pressupostària de l’1,79%, 27.000 euros menys.

“Aqueixos pressupostos no afecten en absolut a cap de les activitats que fem en el CVC, perquè s’han reduït 24.000 euros del capítol 4, Transferències corrents. Les Corts va modificar els nostres pressupostos per a, en lloc de fer un concurs escolar a l’any, fer dos, però no s’ha pogut fer. Hem llevat aqueixa partida de 24.000 euros, que no tocàvem”, ha precisat el secretari.

Referent a això, el conseller José María Lozano ha criticat les reduccions pressupostàries “per mínimes que siguen”, perquè ha destacat que reivindiquen la cultura “amb molta fermesa”. “Creia que havíem eixit d’aqueixes situacions i el govern autonòmic no compartia aqueix criteri i no tenia en les seues formes de govern la retallada al món de la cultura”, ha denunciat.

En la mateixa línia, el conseller José Vicente Navarro ha reivindicat que la voluntat política “decideix sobre les partides” i ha criticat que es concedisquen ajudar diferents entitats culturals en lloc de “potenciar la labor del CVC”.

Per part seua, Huguet ha defensat que, a pesar que en els pressupostos de la Generalitat de 2020 hi haurà retallades, el CVC no ix “perdent”. “Ens quedem com estàvem”, ha garantit.

Finalment, s’ha produït la votació favorable per unanimitat per a continuar la tramitació, que s’enviarà a la Conselleria d’Hisenda, després que el ple haja estudiat els recursos financers de la institució desglossats per capítols de despesa, que inclouen, entre altres, actius i passius, personal i inversions reals i de funcionament.

A més, han acordat estudiar els pressupostos d’Estat i autonòmics en matèria de Cultura per a l’exercici 2020, com s’havia fet tradicionalment, per a veure “on estan les fallades i demanar més pressupost per a Cultura amb dades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 1 =

CCCC
torrent