25n
25N
25N

Més de 300 persones es matriculen en els cursos i tallers de Picassent

Més de 300 persones es matriculen en els cursos i tallers de Picassent
22/10/2019 -

L’estimulació de la memòria és un exercici fonamental per combatre els efectes degeneratius del pas del temps. Amb aquesta premissa, i també amb la d’oferir un envelliment actiu per a les persones majors de Picassent es treballa des de la Regidoria dels Majors per mantenir l’autonomia i guanyar en qualitat de vida en edats avançades. Així, amb 2 sessions setmanals que oscil·len entre una i dues hores, depenent de l’especialitat formativa, vora 300 persones acudiran diàriament al Centre de Convivència, a la que ja és la seua escola fins al pròxim mes de juny de 2020.

La productivitat d’aquestes sessions deixa de manifest la bona acollida que any rere any, tenen aquestes activitats que busquen atendre el dia a dia de manera directa, amb exercicis variats i dinàmics on s’estimulen les capacitats, l’atenció, la concentració, la psicomotricitat, la imaginació i el llenguatge, i on també, s’imparteixen classes d’anglés, valencià i informàtica. Per altra banda, la programació prevista per al curs presenta també altres opcions com eixides culturals i d’oci, festes i tallers monogràfics sobre salut, entre d’altres.

Totes aquestes activitats s’inclouen en el Pla Envelliment Actiu i Saludable de l’Ajuntament i busquen millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu de persones a més de promocionar la seua autonomia i prevenir possibles situacions de vulnerabilitat associades a l’edat. Aquest programa s’ha consolidat en els últims anys i respon a la realitat demogràfica que vivim, la qual, es troba marcada per l’increment de l’esperança de vida, fruit dels avanços sanitaris, socials i de l’Estat del Benestar.

Segons afirma el regidor de l’àrea dels Majors, Carles Silla, «Des de l’Ajuntament, és fonamental continuar portant a terme polítiques destinades a millorar la qualitat de vida, la participació social i l’autonomia de la gent major per tal de retardar la seua dependència».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + cinc =