25n
25N
25N

València Activa Expressa ofereix cursos a 1.745 persones per a "millorar la seua ocupabilitat"

L’Ajuntament llança aquesta nova iniciativa a través de València Activa, amb 100 cursos de competències professionals i tècniques

València Activa Expressa ofereix cursos a 1.745 persones per a "millorar la seua ocupabilitat"
17/11/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, llança València Activa Expressa, un programa de formació dirigit a un total de 1.745 persones, amb 100 cursos de competències professionals i tècniques per a “millorar la seua ocupabilitat”. Com a novetat, aquesta edició inclou 90 places dirigides a persones desocupades de més 55 anys i 530 dirigides a dones per a combatre la bretxa de gènere.

Així ho ha anunciat la regidora de l’Àrea de Desenvolupament Innovador i dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, que ha explicat que amb aquest programa formatiu, dotat de 420.838 euros, el consistori pretén que “tots els valencians i valencianes puguen tindre la seua oportunitat, especialment aquells grups que més el necessiten”. “Per això posarem en marxa aquesta formació clarament orientada a les necessitats del mercat laboral”, ha assenyalat en un comunicat.

En aquesta edició, el programa València Activa Expressa es divideix en tres blocs. Un genèric, del qual es beneficiaran 1125 persones, un altre dirigit a 90 persones majors de 55 anys i un altre destinat a 530 dones.

En el bloc genèric es troben cursos de competències professionals tècniques (manipulació d’aliments, aparadorisme, carretó elevador, plataforma elevadora mòbil); de competències digitals (iniciació a la informàtica i internet, informàtica Office nivell bàsic, informàtica Office nivell mitjà i informàtica Office nivell superior); i de competències lingüístiques (anglés general, anglés intensiu, valencià, iniciació al xinés, iniciació a l’alemany).

En el cas de la formació dirigida a majors de 55 anys, emmarcada en el programa Oportunitats +55, es troben els cursos de superació de la bretxa digital i anglés.

Des de l’Ajuntament de València han manifestat la seua “sensibilitat especial” pel grup de persones desocupades de més de 55 anys: “Volem que puguen incorporar-se al mercat laboral al més prompte possible i una de les millors vies és la formació, per això llancem aquests cursos, amb la intenció que puguen superar la bretxa tecnològica i idiomàtica”.

Per part seua, la formació específica destinada a 530 dones, que s’integra en la plataforma Treballem Iguals, inclou formació tecnològica, anglés comercial, o cursos per a obtenir el graduat en ESO.

En aquest sentit, la regidora ha reiterat el seu “compromís” per “continuar implantant serveis i programes” per a “acabar amb la desigualtat entre homes i dones en el mercat laboral, trencar el sostre de cristall, acabar amb el sòl enganxós i frenar la bretxa digital”.

Així mateix, ha destacat que aquesta formació apareixerà en 2020 en la plataforma de l’Agència d’Ocupació de València Activa, sent requisits bàsics per a accedir estar en situació de desocupació i estar empadronat/a a València. Aquelles persones que estiguen interessades poden inscriure’s a València Activa i indicar les seues preferències de formació si així ho desitgen, abans que s’òbriga el període d’inscripció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 11 =

caixaontinyent
paterna